vești bune! pensiile vor intra în buzunarele românilor înainte de paște

Guvernul a aprobat două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor. Astfel, banii alocați pentru luna mai vor ajunge în buzunarele românilor, până în sărbătorile pascale.

Beneficiarii vor putea să-și facă în timp-util cumpărăturile pentru masa de Paște, mai ales că vor fi nevoiți să dea mai muți bani pe alimente, din cauza scumpirilor. Banii vor ajunge mai repede la pensionari și pentru că bugetarii și, inclusiv, poștașii nu vor fi la muncă în perioada 1 și 7 mai când, în mod normal, sunt livrate pensiile.

Potrivit Observatornews, în cadrul unei ședințe, Executivul a aprobat cele două acte normative, care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, a informat Ministerul Muncii printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) urmează să vireze până în 30 aprilie sumele necesare către Poşta Română şi către băncile comerciale responsabile cu viramentele aferente.


Poşta primeşte, de obicei, banii de pensii cu câteva zile înainte de data de 1 a lunii. În aceste condiţii, dacă banii vor intra în conturi vineri, 26 aprilie, pensiile vor putea fi livrate beneficiarilor mai repede. Chiar dacă sumele intră luni, toate pensiile pot fi duse până de sărbători.

Suma totală necesară plății în avans a pensiilor se ridică la peste 9 miliarde lei.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică