lumina sfântă, adusă sâmbătă seara de la ierusalim. va ajunge la sibiu cu avionul

Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă seara de la Ierusalim și va fi oferită delegaților eparhiilor prezenți la Aeroportul Otopeni, anunță Patriarhia Română.

Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală la ora 19.00, scrie Mediafax. Potrivit Patriarhiei Române, tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.

Citește și: Tradiția continuă: Sfânta Lumină va ajunge la Sibiu la timp, indiferent de situația din Ierusalim


Astfel, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”. „Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor. Și în acest an, Lumina Sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de la București la Chișinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei”, transmite Patriarhia.

Sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Nu are cum. Avionul nu se poate teleporta. Romania și Israel sunt pe același fus orar. Doar aia de cred în Moș Crăciun care poate face înconjurul lumii într-o singură noapte ar putea crede că un preot ar putea împarti lumina sfântă teleportandu-se de la Ierusalim în România cu un avion magic. E o înșelătorie la fel cum și lumina sfântă e înșelătorie că de fapt se aprinde din fosfor alb autoincandescent