sursa foto: observator

Chiar și în ziua de Paște, muncitorii care se ocupă de construcția Autostrăzii Sibiu – Piteşti au fost la datorie. Duminică, 5 mai, în prima zi de Paște, toți au avut ocazia să participe la o masă festivă, unde străinii au avut oportunitatea să învețe de la colegii lor români să spună “Hristos a Înviat” în limba română.

Aproape 400 de persoane sunt implicate în lucrările la cele două tuneluri dintre Piteşti şi Curtea de Argeş, scrie Observator. Prima porțiune de un kilometru de galerie a fost deja excavată de către lucrători din 14 ţări diferite.

Lucrătorii de pe şantierul autostrăzii Sibiu – Piteşti, din diverse ţări, inclusiv România, Croația, Slovacia, Austria și Germania, au petrecut Paștele la muncă. În pauzele lor, au savurat sarmale, ouă roşii şi cozonac între excavatoare şi betoniere.

Se lucrează în schimburi la Autostrada Sibiu-Pitești


Adrian Boboiu este pentru prima dată departe de familie de Paşte. Lucrează în schimburi, şi ziua, şi noaptea, la primul kilometru de tunel de autostradă din România, aproape de Curtea de Argeş, potrivit sursei citate.

„Chiar e prima dată când sunt plecat de sărbători. E ciudat…să fii plecat de acasă deci… nici nu am cuvinte. Au fost nişte colegi care au strâns aceste bucate şi i-am invitat pe colegi să se bucure alături de noi. Încercăm să facem o echipă cât mai unită”, citează Observator.


Secţiunea de 14 kilometri, Sibiu – Boiţa, este finalizată

Autostrada Sibiu – Piteşti este împărțită în cinci loturi, iar prima secțiune de 14 kilometri, Sibiu – Boiţa, este deja finalizată. Alte trei loturi sunt în lucru, iar una în stadiul de proiectare. Construcția acestei autostrăzi, evaluată la 3.200.000.000 de euro, este programată să fie finalizată în patru ani.

Proiectul include 12 structuri majore, cum ar fi poduri și viaducte, cu cel mai lung viaduct având aproximativ 650 de metri. Termenul estimat de finalizare este 2026, însă lucrările sunt în avans, deși au existat dificultăți legate de zonele cu nisip. Autostrada va avea o lungime de 122 de kilometri, conectând Muntenia cu Transilvania și legându-se de rețeaua de autostrăzi către Occident.

„Mai sunt încă 12 structuri, poduri, pasaje, viaducte. Cel mai lung viaduct pe acest sector este undeva la 650 metri. Termenul este în 2026, acum suntem în avans faţă de termen chiar dacă au fost ceva probleme întâmpinate cu zone de nisip”, a spus Ionel Scrioşteanu, Secretar de Stat al Ministerului Transporturilor.

Drumul actual între Piteşti și Sibiu, DN7, este printre cele mai aglomerate din țară, cu aproximativ 65.000 de mașini pe zi și o viteză medie de 35 km/h.

Foto: Observator.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică