controale anpc la vânzători de fructe și legume. aproape 400 de tone retrase de la rafturi

Comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au efectuat verificări la peste 1.000 de comercianți care vând fructe și legume, confiscând temporar 360 de tone de produse.

Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, inclusiv produse acoperite de mucegai și depozitate în medii pline de praf și insecte.

ANPC a anunțat marți, 7 mai, că în prima jumătate a lunii aprilie au desfășurat ample acțiuni de control la nivel național pentru a verifica respectarea prevederilor legale în comercializarea legumelor și fructelor proaspete în diferite locații precum magazine alimentare, hipermarketuri, piețe agroalimentare, depozite și piețe en-gros.


Au fost verificați 1.010 comercianți, dintre care la 978 s-au constatat nereguli. În plus, au fost verificate peste 500 de tone de fructe și legume proaspete, peste 400 de tone dintre acestea neconformându-se normelor legale în vigoare.

“Recomandăm consumatorilor să fie foarte atenți atât la aspectul cât și la calitatea legumelor și fructelor pe care le achiziționează, precum și la informațiile de pe etichetele acestora”, a declarat Sebastian Hotca, președintele ANPC.

Ultima oră