un scriitor din sibiu face apel la talente locale pentru a deschide un cerc de scriere creativă

Un scriitor din Sibiu deschide înscrierile pentru un atelier de scriere creativă ce se va întruni de două ori pe lună la Biblioteca Astra. Gabriel Moldovan își propune să creeze o comunitate inspirată și creativă în Sibiu.

„Inkspiration” va avea prima întâlnire pe 15 mai, de la ora 18:00, la Biblioteca Astra. La ateliere se vor putea înscrie 15 membri, cu vârste între 25 și 50 de ani. Pasionații sau cei care doresc să afle dacă scrisul este alegerea potrivită pentru ei, se vor întâlni o dată la două săptămâni, pentru două-trei ore. În cadrul întâlnirilor se va discuta despre metodele de scriere creativă, genuri și teme literare, se va citi și se va oferă feedback pe texte. Prin intermediul acestor întâlniri, grupul își propune să încurajeze și să îmbunătățească abilitățile literare ale membrilor, oferind un mediu plin de inspirație și sprijin. Atelierul este total gratuit.

„Eu am mai publicat de-a lungul timpului. Am condus și cenaclul Icar. Înainte de pandemie am început să merg în tabere de scriere creativă. Informațiile nu erau noi dar faptul că eram 10,15 în acea comunitate mă ajuta iar activitatea mea de scriere a cunoscut niște boost-uri puternice în acea perioadă. Acum scriu un roman, am ajuns la jumătatea volumului și doresc să dau mai departe ceea ce am primit și eu la rândul meu. Atelierul este gratuit, nu presupune niciun cost”, a spus Gabriel Moldovan.

un scriitor din sibiu face apel la talente locale pentru a deschide un cerc de scriere creativă

Scriitorul își propune că organizeze și o serie de evenimente culturale cum ar vizionări de film sau lecturi publice pentru a crea o comunitate solidă.


Pentru înscrieri participanții trebuie să trimită un e-mail la adresa cercscrierecreativa@gmail.com scurtă prezentare personală, vârsta, detalii despre experiența anterioară în scris și motivația de a scrie precum și un scurt fragment de proză scris de către aplicant. Candidații selectați vor primi detalii suplimentare despre prima întâlnire a cercului. Experiența anterioară nu este, însă, obligatorie.

„Cei care vor să participe e important chiar să fie interesați, să zică <Da, vreau să vin>. Nu e important să aibă publicat ceva, ci să simtă că e ceva ce poate să îl ajute și nu că e ceva cu care să își piardă vremea o dată la două săptămâni”, a mai explicat scriitorul.

Image by freepik.

Ultima oră