premierul slovaciei a fost împușcat (video)
Sursa: CNN

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat în cursul după-amiezii de miercuri. Acesta a fost transportat la spital. 

YouTube video

UPDATE 

Reprezentanții premierului slovac Robert Fico, vizat de o tentativă de asasinat, au trimis un mesaj pe Facebook. A fost împușcat de mai multe ori, este într-o stare care îi pune viața în pericol, au transmis aceștia.

Este primul mesaj pe care îl trimite echipa lui Fico după tentativa de asasinat. „R. Fico a fost asasinat astăzi. A fost împușcat de mai multe ori și în prezent este într-o stare care îi pune viața în pericol. În acest moment, el este transportat cu elicopterul la Banská Bystrica, pentru că ar dura prea mult până la Bratislava din cauza necesității unei intervenții urgente. Următoarele ore vor fi decisive”, scrie în mesajul publicat pe pagina de Facebook a premierului Robert Fico.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Incidentul care nu a fost confirmat de autoritățile slovace a avut loc miercuri, în timpul unui eveniment public, notează Mediafax. Martorii susțin că au fost auzite mai multe împușcături.


Potrivit primelor informații, patru focuri de armă au fost trase și cel puțin un glonț l-a lovit pe premier în abdomen, potrivit Sky News. Robert Fico făcea o baie de mulțime la finalul unei ședințe de guvern.

Victima, despre care unele informații spun că este în stare gravă, a fost evacuată din piață cu mașina echipei sale de securitate și apoi a fost transportată la spital cu un elicopter.

Un bărbat a fost arestat și a fost urcat într-o mașină a Poliției.

Parlamentul Slovaciei se întrunește în regim de urgență pentru a analiza situația. Președinta Slovaciei, Zuzana Caputova, s-a declarat „șocată” de incident, a condamnat atacul „brutal” și i-a urat însănătoșire rapidă lui Fico.

Incidentul a avut loc la Handlova, o localitate situată la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Bratislava.

Jurnaliștii slovaci susțin că atacatorul este un bărbat de 71 de ani din Slovacia. El este audiat de anchetatori. Ultimele informații arată că premierul are răni la abdomen și la mâini. Surse din lumea medicală susțin că rănile nu îi pun viața în pericol. Totuși, echipa guvernamentală nu a emis încă nicio declarație publică despre incident și despre starea de sănătate a lui Fico.

Ultima oră