hoț condamnat la închisoare pentru mai multe furturi din mall din sibiu
foto: arhivă

Un tânăr a fost condamnat, luna aceasta, la 2 ani și 9 luni de închisoare pentru comiterea mai multor furturi dintr-un mall din Sibiu.

Un bărbat din Sibiu, cu antecedente penale, fără ocupație și fără loc de muncă, a fost condamnat de judecătorii sibieni la aproape 3 ani de închisoare pentru săvârșirea mai multor furturi. Bărbatul a sustras anul trecut mai multe produse din magazine din mall-ul Promenada Sibiu. 

Furturi după furturi

Activitatea infracțională a tânărului a început în luna septembrie a anului trecut când a intrat în magazinul Mustang din mall-ul Promenada și a furat două pulovere în valoare de 460 de lei. 

„După cum rezultă din procesul-verbal de vizionare imagini video, în incinta magazinului Mustang, a intrat inculpatul, care era îmbrăcat cu un hanorac de culoare gri, prevăzut cu glugă, pantaloni de culoare gri și încălțăminte sport de culoare neagră și purta pe cap o șapcă de culoare neagră, peste care purta gluga hanoracului. Se mai observă că inculpatul s-a deplasat direct la standul aflat în apropierea intrării, unde sunt expuse diferite articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, iar acolo a examinat eticheta unui pulover de culoare albastră, pentru a verifica dacă este prevăzută cu sistem antifurt, după care a sustras puloverul respectiv și l-a ascuns sub hanoracul cu care era îmbrăcat. În continuare, se constată că, la scurt timp, inculpatul a verificat eticheta unui alt produs expus pe același stand, după care a împăturit puloverul, l-a ridicat de pe stand ș l-a ascuns sub hanoracul cu care era îmbrăcat, după care a părăsit magazinul fără a fi observat de vreo persoană”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

La finalul lunii octombrie, bărbatul a revenit în același magazin și a încercat din nou să fure o bluză, doar că a fost observat de șefa de magazin și a părăsit imediat locația. 

În 12 decembrie, în jurul orei 13:00, a mers din nou la furat, dar de această dată într-un magazin din Piața Mare, de unde a încercat să fure o sticlă de rom în valoare de 489 de lei. Omul a ascuns sticla sub jacheta cu care era îmbrăcat, însă a fost observat de o angajată care l-a abordat, făcându-l să scoată băutura și să o pună înapoi pe raft. 

Apoi, în 16 decembrie, a mers din nou în magazinul Mustang, de unde a luat de pe un stand două pulovere și a încercat să le bage în buzunarul jachetei cu care era îmbrăcat. De această dată, el a fost observat de un client și, de frică, a pus înapoi hainele pe raft, părăsind magazinul. 

În preajma Crăciunului, a dat din nou atacul în același magazin, reușind să fure o bluză în valoare de 200 de lei. 

În noul an, bărbatul a continuat în aceeași manieră, astfel că, în dimineața zilei de 17 ianuarie, a furat un suport plin cu brățări și un altul pe care se aflau inele dintr-o bijuterie din mall. Valoarea prejudiciului creat în urma sustragerii bijuteriilor de argint a fost evaluată la 4.765 de lei. 

În 19 ianuarie, a comis un alt furt. De această dată, dintr-un local din Piața Mare, a sustras un laptop. 

Condamnat la închisoare

Instanța a decis că individul a acționat cu intenție directă „calificată prin scop”, deoarece a fost conștient de consecințele faptelor sale, iar din ansamblul probator administrat în cauză a rezultat că acesta nu doar că a prevăzut rezultatul socialmente periculos al faptelor, dar a și urmărit producerea acestuia. Instanța a luat în considerare și faptul că bărbatul a mai fost condamnat anterior cu suspendare tot pentru furt. „În ce privește natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, rezultă că inculpatul nu se află la primul contact cu legea penală, iar infracțiunile deduse judecății nu reprezintă un incident izolat”, se arată în rechizitoriu. 

La mijlocul lunii mai, bărbatul a fost condamnat la 2 ani, 9 luni și 20 de zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt în formă continuată. 

Ultima oră