ședință importantă cu decizii majore despre viitorul echipei acs mediaș

La primul sezon în Liga 3, ACS Mediaș a intrat în play-off și a terminat pe locul 3 în Seria 9, un rezultat pozitiv raportat la condițiile și bugetul actual.

Membrii fondatori ai clubului ACS Mediaș se vor întâlni, pentru a discuta strategia pentru sezonul viitor. La întâlnirea membrilor fondatori se vor lua deciziile majore pentru sezonul viitor, precum dacă se va continua cu antrenorul Mihai Ianc, lotul de jucători și bugetul.

”Toți membrii fondatori ne vom întâlni, să vedem partea de finanțare și apoi vedem exact ce ne propunem pentru sezonul viitor. Eu zic că pentru sezonul încheiat, locul 3 este unul foarte bun, ținând cont la ce condiții am avut. Noi ne-am antrenat și am jucat pe un teren de antrenament, unde încap doar 500 oameni, iar financiar am fost pe locul 6-7  în serie. Eu zic că pentru nou-promovată este foarte bine, dar Mediaș a fost mulți ani la Liga 1, a jucat în cupe europene și fanii sunt obișnuiți cu performanțe foarte bune. Referitor la jucători, majoritatea sunt la final la final de contract, probabil ne bazăm sezonul următor pe jucătorii de aici, în funcție de buget.”

Cei nouă membri fondatori sunt Ionuț Buzean, Cristian Pustai, Doru Dudiță, Eric de Oliveira, Claudiu Boaru, Costel Hanc, Eugen Pîrvulescu, Iosif Biro și Dorin Roșca.

CITEȘTE ȘI: Ionuț Buzean, despre startul proiectului ACS Mediaș: ”Din dragoste pentru fotbal și oraș” 

Deși Primăria Mediaș  a pornit de aproape un an tratativele pentru preluarea Stadionului Gaz Metan, nu s-a ajuns încă la un acord cu compania Transgaz. Municipiul Mediaș deține în proprietate publică terenul de fotbal și terenul de sub construcții, iar SNTGN Transgaz SA deține în proprietate construcțiile, în baza unui contract de cesiune valabil până în 2026.

CITEȘTE ȘI: Transgaz vrea să vândă Stadionul Gaz Metan către Primăria Mediaș – Edilul Gheorghe Roman: ”Urmează un dialog și să cădem de acord”

Ionuț Buzean: ”E aberant ce se întâmplă”

Președintele lui ACS Mediaș consideră aberantă situația actuală, ca echipa fanion a orașului să nu poată beneficia în condiții rezonabile de Stadionul Gaz Metan. ”Pentru mine e aberant ce se întâmplă, să ai un stadion în oraș să să nu te lase să activezi acolo, asta nu pot să înțeleg. Se percep taxe fantastice, nu avem acoperire să le plătim. Am jucat acolo 3 meciuri și am plătit 24 mii de euro, o sumă enormă. Avem în Centru 420 de copii care nu plătesc taxe, noi vrem performanță, dar ne percep aceste taxe aberante companii de stat care ar trebui să ajute toate activitățile sportive de pe teritoriul unde au sediul social. Transgaz are un contract de închiriere până în 2026, era simplu să fie o înțelegere, asta este trist. Ne uităm la maghiari care investesc în comunitățile lor din alte țări…Mediaș a dat jucător la națională, pe Darius Olaru, avem copii la loturile de juniori” a subliniat Ionuț Buzean.

Fotbalist emblematic pentru Mediaș, Ionuț Buzean și-a petrecut aproape toată cariera în orașul pe pe malul Târnavei Mari, jucând 296 de meciuri pentru Gaz Metan în perioada 1999-2001 și 2003-2017.

 

 

 

 

Ultima oră