angajații din mai multe instituții publice protestează joi în piața victoriei
foto Economica

Angajați de la Protecția Mediului, de la Registrul Comerțului, Arhivele Naționale, de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și din alte structuri protestează joi, în Piața Victoriei, față de inechitățile și discriminările salariale, transmite Mediafax.

Mitingul din Piața Victoriei este anunțat pentru ora 13.30.

Sindicatul Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerţului – SAONRC, Sindicatul Europol – filiala Arhivele Naţionale ale României, Sindicatul Salariaților din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării – CNCD și Sindicatul Național Sport și Tineret – SNST – afiliate la Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical – organizează un miting de protest față de „inechitățile și discriminările salariale existente în domeniile de activitate reprezentate”.

„Cerem o salarizare decentă, corelată cu complexitatea muncii! Cerem dreptate și respect profesional pentru angajații din: Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Arhivele Naționale ale României, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Sport și Tineret”, spun sindicaliștii.

Aceștia atrag atenția că s-a ajuns ca angajații care au ca atribuții combaterea discriminării să protesteze în Piața Victoriei față de discriminările salariale.

„La astfel de extreme duc politicile salariale haotice ale guvernelor din ultimii 15 ani. Veniturile salariaților din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Arhivele Naționale ale României, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Sport și Tineret sunt menținute deliberat la niveluri care nu refletă complexitatea muncii sau care în anumite situației sunt chiar sub limita subzistenței. Cu toate acestea, precum și în condițiile în care nu se fac încadrări corespunzătoare, angajatorii pretind performanță, impun muncă suplimentară și alocă constant extrasarcini, în schimb salariații au de respectat o serie de interdicții specifice profesiilor. Revendicăm respectul cuvenit profesiilor noastre”, mai spun sindicaliștii.

Ultima oră