concert de muzică romantică vineri la palatul brukenthal

Cabinetul de curiozități al Palatului Brukenthal din Piața Mare este locul dedicat muzicii, în fiecare vineri, de la ora 18.00. De această dată, programul ales de dirijorul Eduard Dąbrowski propune un repertoriu romantic.

Vineri, 24 mai, Filarmonica de Stat Sibiu și Muzeul Național Brukenthal îi invită pe melomanii sibieni la un nou eveniment muzical în cadrul proiectului “Camerele Sibiului”.

Concertul va debuta cu Serenada pentru coarde nr. 4 în re minor “Ständchen” din “Schwanengesang”, D.957, de Franz Peter Schubert. Pentru unii critici muzicali – și nu numai – liedul “Ständchen” este cel mai frumos din lume. Iar Franz Liszt spunea despre Schubert că a fost “cel mai poetic muzician al tuturor vremurilor”. Există multe variante pline de lirism ale “Serenadei”, însă în deschiderea concertului se va putea asculta “propunerea” pentru coarde.

Simfonia pentru coarde nr. 10 în si minor MWV N 10 a lui Felix Mendelssohn Bartholdy marchează al doilea moment al serii muzicale. Un semn de întrebare este faptul că încă nu se știe dacă această simfonie este completă – găsindu-se doar această variantă – sau dacă ea a fost compusă în mai multe părți.

Însă, până se va găsi – eventual – răspunsul, ne vom bucura din nou de creația lui Schubert, de această dată într-o cheie majoră: Simfonia nr. 5 în Si bemol major D.485.

Biletele se găsesc la casieria Muzeului Brukenthal și la intrare, în seara concertului, în limita locurilor disponibile.

concert de muzică romantică vineri la palatul brukenthal

Ultima oră