medie scăzută la purtare pentru elevii care și-au hărțuit colega la școala „regina maria” din sibiu

Un caz de bullying de la Școala Gimnazială „Regina Maria” a fost făcut public de către părinții unei eleve care a fost jignită și amenințată încă din clasa întâi. Conducerea școlii a fost sesizată, iar mai multe măsuri au fost luate, printre care și scăderea mediilor la purtare ale celor doi agresori.

Livia este elevă la Școala Gimnazială „Regina Maria” și a fost victima bullying-ului încă din clasa întâi. Încă din primele zile de școală ea a devenit victima bullying-ului. Agresiunile verbale și șicanările nu s-au oprit nici în clasa a cincea, când lucrurile s-au înrăutățit, Livia ajungând să fie amenințată de unul dintre agresori, chiar în curtea școlii. Tatăl Liviei a povestit pe larg agresiunile și jignirile pe care eleva le suportă aproape zilnic la școală.

În urma sesizărilor făcute de către părinții Liviei, conducerea Școlii Gimnaziale „Regina Maria”, a luat mai multe măsuri. Cei doi elevi, agresorii Liviei, s-au ales cu media scăzută la purtare diferențial, în funcție de gravitatea acțiunilor de bullying.

„Am organizat ore de consiliere cu cei de la Poliție, am trimis copiii la activități organizate de Asistența Socială la Școala Finlandeză. Copiii au participat la tot felul de prevenire și conștientizare, de consiliere. Ce a ținut de mine am rezolvat, dar depind de răspunsul unor alte instituții. S-a întrunit comisia de bullying, s-a întâlnit consiliul clasei și s-au luat măsuri disciplinare asupra elevilor implicați. Acum așteptăm rezultatul de la DGASPC, care vor lua legătură cu familiile. De la Poliție am un sigur răspuns, mai exact că nu este o faptă de natură penală. Mediile au fost scăzute la purtare diferențiat, în funcție de implicarea celor doi elevi în acțiunea de bullying asupra Liviei”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Regina Maria”, Alexandra Savu.

Noi probleme pentru Livia

Dacă problemele păreau să se termine aici, tatăl Liviei este de părere că profesoara de engleză, respectiv diriginta clasei în care se află și eleva, face nedreptăți în privința notării testelor, dat fiind contextul. Recent, după un test la engleză, tatăl elevei susține că profesoara i-ar fi dat o notă mult mi mică decât ar fi meritat.

„A dat un test la engleză. Livia a primit nota 6 spre 7 „cu indulgență”, însă lucrarea era de cel puțin nota 9.50. Ne-a arătat testul acasă și i-am spus să meargă cu el la profesoară ca să îi explice de ce i-a subliniat răspunsurile greșit. Atunci profesoara i-a reținut testul abuziv, ceea ce nu mi se pare normal”, a spus Claudiu Oprișor, tatăl Liviei.

Testul urmează să fie recorectat de o comisie. „Eu am ajuns în posesia testului ieri. Am discutat cu doamna profesoară și o să fac și o comisie de recorectare. Sunt niște pași care trebuie urmați”, a mai spus directorul Școlii Gimnaziale „Regina Maria”, Alexandra Savu.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu urmează să analizeze întreaga situație. „Este o sesizare cu mai mult aspecte, nu doar cu testul respectiv și situația este în curs de analiză. Acum am primit sesizarea, o vom analiza și vom lua toate măsurile care se impun cu celeritate”, au transmis reprezentanții ISJ Sibiu.

Citește și: Caz grav de bullying la Școala „Regina Maria” din Sibiu. Tatăl elevei: „I-au spus că o bagă în sicriu și după aceea fac petrecere”

 

 

 

Ultima oră