sibianca eliza-maria suciu, pe locul 3 la un prestigios concurs de lectură și interpretare avut loc la iași

Eliza Suciu a obținut premiul al III-lea la etapa națională a Concursului Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”,  de la Iași. Tânăra a obținut 146 de puncte din 150 posibile.

Eliza a obținut din nou un premiu important la etapa națională a unui concurs de limba română. Eliza-Maria Suciu este elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu și a reprezentat județul Sibiu la clasa a VI-a la etapa națională a Concursului Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, de la Iași. Concursul, cunoscut ca și „Olimpiada Mică la Limba și Literatura Română”, a constat în comentarea unui text literar și a unui tablou, la proba orală, iar proba scrisă a cuprins atât exerciții de gramatică, dar și de analiză. Eliza a reușit a obținut Premiul al III-lea, cu un total de 146 de puncte din 150 posibile. La proba scrisă, a obținut  a fost de 96 de puncte, iar la proba orală, Eliza a obținut punctajul maxim, adică 50 de puncte.

sibianca eliza-maria suciu, pe locul 3 la un prestigios concurs de lectură și interpretare avut loc la iași

sibianca eliza-maria suciu, pe locul 3 la un prestigios concurs de lectură și interpretare avut loc la iași

„Premiul al treilea nu este doar o recunoaștere a efortului meu, ci și o invitație să continui să explorez adâncimile nesfârșite ale limbii române. Este o onoare să fiu printre olimpici, să stau alături de cei care împărtășesc aceeași dragoste pentru literatură. Prima vizită în orașul Iași m-a impresionat profund. Fiecare colț de stradă, fiecare clădire veche și fiecare parc își povestea istoria. Când pășeam pentru prima dată pe străzile Iașului, simțeam cum sunt cuprinsă de farmecul său unic. Palatul Culturii mă întâmpina cu splendoarea sa, iar Grădina Botanică îmi oferea o oază de liniște și verdeață. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” îmi amintea de tradiția academică a orașului, iar Teatrul Național mă invita să descopăr arta scenică ieșeană. Aș adăuga faptul că premiul obținut este mai mult decât un trofeu; este o promisiune pentru viitor, un angajament că voi continua să scriu, să citesc și să trăiesc prin fiecare cuvânt care mă apropie de esența umanității. Le mulțumesc doamnei profesoarei Maria-Daniela Pănăzan Lorinczi, familiei și celor dragi, deoarece mi-au călăuzit pașii pe acest drum literar”, a spus Eliza.

La acest concurs au participat 190 de elevi din toată țara, fiecare județ având câte un reprezentant, la care s-au adăugat 12 reprezentanți ai județului organizator.

 

 

 

 

 

Ultima oră