sibianul simion dragoman, medic chirurg și veteran de război, a împlinit 100 de ani (foto)

Veteranul de război Simion Dragoman, în vârstă de 100 de ani și o lună, a fost sărbătorit astăzi în județul Sibiu pentru viața sa dedicată patriei și medicinii. Originar din Sibiu, Dragoman a fost chemat sub arme în 1944 în timp ce era student la Facultatea de Medicină din Cluj.

După război, a lucrat ca medic chirurg la Spitalul de Pediatrie din Sibiu timp de 25 de ani, iar apoi s-a mutat în Germania, continuând să profeseze chirurgia timp de alte trei decenii. Îmbrăcat în uniformă militară și purtând cu mândrie Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial, veteranul a fost înconjurat de oficialități, ofițeri, membri ai familiei și prieteni, într-o ceremonie emoționantă la Cercul Militar Sibiu.

„Primiți un gând de admirație și respect, Armata României vă prezintă onorul!”, a fost mesajul transmis de Ministerul Apărării Naționale, care a completat urările celor prezenți la Cercul Militar Sibiu. Chiar dacă a depășit un secol de viață, Simion Dragoman a declarat că „m-aș duce din nou la oaste, dacă țara, Doamne-ferește, ar intra în război”, citează CJ Sibiu într-o postare pe Facebook.

În ciuda vârstei înaintate, Simion Dragoman a transmis un mesaj de admirație și respect pentru Armata României, exprimându-și disponibilitatea de a se întoarce la datorie în caz de necesitate. Viața i-a dăruit doi copii, doi nepoți și doi strănepoți, iar revenirea în Sibiu îi aduce mereu bucurie. Cu încredere în voia divină, veteranul privește spre viitorul cu optimism și încredere.

sibianul simion dragoman, medic chirurg și veteran de război, a împlinit 100 de ani (foto) sibianul simion dragoman, medic chirurg și veteran de război, a împlinit 100 de ani (foto) sibianul simion dragoman, medic chirurg și veteran de război, a împlinit 100 de ani (foto)

Ultima oră