companiile aeriene din românia anchetate de consiliul concurenței din cauza prețurilor mari la biletele de avion

Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie cu privire la modalității prin care companiile aeriene stabilesc preţurile biletelor pentru zborurile ce au ca punct de plecare România.

În cadrul studiului, autoritatea Consiliului va analiza structura pieţei serviciilor de transport aerian de călători din România, precum şi mecanismele de funcţionare ale acesteia, potrivit Protv.

”Consiliul Concurenţei a declanşat în această săptămână o analiză sectorială care vizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul preţurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din Romania. Am decis să demarăm acest studio în contextul ieşirii Blue Air de pe piaţă şi a renunţării Tarom la operarea unor curse aeriene”, a declarat, sâmbătă, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, citat de Protv.

Analiza a fost inițiată în contextul creșterii semnificative a prețurilor biletelor de avion, practicate de companiile aeriene, după retragerea Blue Air de pe piață și renunțarea Tarom la operarea anumitor curse aeriene. În acest cadru, vor fi evaluate cererea și oferta de pe piață, nivelul de transparență al mecanismului de stabilire a prețurilor biletelor, inclusiv ajustările dinamice ale acestora, și vor fi identificate posibilele disfuncționalități ale pieței.

Ultima oră