sibiul va găzdui a treia ediție a competiției internaționale de schi nautic și wakeboard: sibiu wake trophy

Federația Română de Schi Nautic și Wakeboard, împreună cu Primăria Sibiu, vor organiza pentru a treia oară competiția internațională de schi nautic și wakeboard „Sibiu Wake Trophy”, în perioada 2-4 august. Evenimentul va avea loc la Complexul de Agrement Lacul lui Binder.

Consilierii locali vor vota, în ședința din 28 mai 2024, un proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare între Municipiul Sibiu și Federația Română de Schi Nautic și Wakeboard, în vederea organizării competiției. Contribuția proprie a Municipiului Sibiu este de 96.000 lei, reprezentând cofinanțare din bugetul local al Municipiului Sibiu.

„Din punct de vedere economic, o astfel de colaborare poate contribui la dezvoltarea economiei locale, nu doar în perioada desfășurării evenimentului sportiv, dar și în perioadele următoare, favorizând, deopotrivă, și dezvoltarea turismului la nivel local. Totodată, utilizarea Complexului de Agrement Lacul lui Binder în scopul organizării unor competiții sportive naționale și internaționale, în colaborare cu diverse entități publice sau private, poate deveni un model de bune practici administrative la nivel național”, se menționează în raportul de specialitate anexat hotărârii de consiliu.

Municipiul Sibiu va pune la dispoziția Federației Române de Schi Nautic și Wakeboard instalațiile de schi nautic, luciul de apă aferent, pontoanele de deservire și facilitățile din clădirile.

Evenimentul, ajuns la a treia ediție, s-a desfășurat și în anii 2022 și 2023. Municipiul Sibiu a devenit astfel un punct de interes pentru o competiție de importanță a treia sub egida Federației Internaționale de Schi Nautic și Wakeboard, primele două locuri fiind ocupate de Campionatele Europene și Mondiale.

Ultima oră