radu neguț propune înființarea unui departament de scouting la fc hermannstadt (video)

La Ora de Sport, directorul de la FC Hermannstadt, Radu Neguț a anunțat că a propus înființarea unui mic departament de scouting în cadrul clubului. 

Radu Neguț s-a ocupat la clubul sibian în special de transferuri, după experiența acumulată la cursurile de Management Sportiv & Leadership la Institutul ”Johan Cruyff” din Barcelona și participarea la un curs de scouting la nivel de Premier League. Acum, oficialul clubului sibian propune celor doi patroni de la FC Hermannstadt înființarea unui mic departament de scouting, ale cărui roade se pot culege pe viitor.

YouTube video

”Suntem puțini în cadrul clubului, suntem multifuncționali, ca spun așa. Ne dorim ne dezvoltăm, am făcut-o și anul trecut, când am mai adus niște persoane în club, care nu erau. Eu am avut o discuție cu patronii referitor la asta. Eu mi-aș dori foarte mult reușim formăm un mic departament de scouting în club. Le-am spus și patronilor nu e nevoie de cheltuieli extraordinare pentru asta. Eu sunt dispus eu pregătesc, iar dacă nu găsim oameni extrem de pregătiți, trebuie fie dornici aibă putere de muncă, aibă dorință de afirmare, pentru sunt scouteri care s-au format din oameni care poate nici n-au fost în fotbal. Adică e un job care în care te poți forma dacă-ți dorești cu adevărat. Există deschidere, ăsta e doar un aspect al clubului. Știu și patronii mai au niște idei legate de niște îmbunătățiri pe care le pot face în personalul clubului” a anunțat Radu Neguț la Ora de Sport

”Marja de eroare a transferurilor să fie extrem de mică”

FC Hermannstadt va perfecta transferuri doar când șefii clubului și antrenorul Măldărășanu vor fi siguri că jucătorii care sunt aleși vor ajuta echipa. ”Așa cum s-au întâmplat mereu lucrurile la noi și cum se întâmplă și legat de transferuri, o să luăm deciziile astea când suntem convinși că e ceea ce avem nevoie, pentru că și cu transferurile pe care le facem nu ne grăbim, nu ne aruncăm, pentru că trebuie să luăm jucători despre care suntem 100%  convinși că ne vor ajuta. Cu siguranță este foarte greu pentru orice club din lumea asta când faci 5, 6, 7, 8 transferuri, să-i nimerești pe toți. Este vorba de adaptare, de integrare, de mai multe chestiuni. Sunt mulți factori, dar măcar marja de eroare să fie la fel cum a fost în ultimii trei ani, una extrem de mică. Pentru noi este, nu este o presiune, este o bucurie faptul vin tot mai mulți oameni, asta arată clubul este pe un trend ascendent” a mai anunțat Radu Neguț. Până acum, clubul sibian a anunțat transferul lui Tiberiu Căpușă, ultima dată la UTA. 

Radu Neguț a jucat la Sibiu în perioadele 1997-2000, 2005-2006 și 2009-2013. A mai jucat la Gaz Metan Mediaș în perioada 2003-2004 și și-a încheiat cariera la Măgura Cisnădie în perioada 2013-2014.

Ora de Sibiu, liderul presei locale online, a lansat anul trecut Ora de Sport, un produs dedicat iubitorilor de sport. Cu un studio modern și o echipă de profesioniști, emisiunea aduce în prim-plan interviuri exclusive și informații de ultimă oră din lumea sportului. În ultima ediție a Orei de Sport, redactorul-șef Dragoș Popescu l-a avut ca invitat pe Radu Neguț, directorul sportiv al clubului FC Hermannstadt.

radu neguț propune înființarea unui departament de scouting la fc hermannstadt (video)

 

Ultima oră