un sibian a plecat acasă cu ștampila de vot

Peste 20 de incidente au avut loc, duminică, la secțiile de votare din județul Sibiu. Un om a uitat să predea ștampila de vot și a plecat cu ea acasă. 

În patru cazuri, oamenii legii au aplicat măsurile legale în urma incidentelor semnalate. S-au împărțit și trei amenzi. „Astăzi, până la ora 12.30, la nivelul întregului județ, au fost semnalate 24 de incidente sau fapte ilegale în context electoral. Dintre acestea, 15 nu s-au confirmat, iar 5 sunt în curs de verificare, în 4 cazuri fiind aplicate măsuri legale în consecință. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei”, informează Centrul de Comunicare Județean Sibiu.

Dosar penal pentru furtul unei ștampile

De asemenea, a fost înregistrat un dosar penal pentru furt, după ce, în jurul orei 09:20, s-a sesizat lipsa unei ștampile de vot dintr-o secție de votare din municipiul Sibiu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că un sibian, în vârstă de 72 de ani, ar fi uitat să predea ștampila după vot, revenind în secția de votare cu ștampila în jurul orei 10.30. 

Cele mai frecvente sesizări au vizat aspecte legate de continuarea campaniei electorale, fotografierea buletinului de vot și fapte de corupere a alegătorilor.

Centrul de Comunicare Județean informează că 12 persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, cu drept de vot, au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile, procesul fiind finalizat fără incidente. 

Până la acest moment, au fost centralizate 1.692 de solicitări de urnă mobilă.  

Totodată, pe raza județului sunt organizate mai multe filtre rutiere, cu scopul de a verifica transportul de persoane, în contextul electoral, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

Ultima oră