acuze incredibile la adresa clubului fc hermannstadt lansate de jucătorul dat dispărut de la sibiu

Dat dispărut de clubul FC Hermannstadt, francezul Kablan N’Goma a acordat un interviu pentru Playsport, în care îi acuză pe sibieni că nu s-au ocupat de o accidentare și invocă unele restanțe financiare. 

După ce directorul sportiv Radu Neguț a declarat că francezul Kablan N’Goma nu este de găsit, Playsport a publicat un amplu interviu cu mijlocașul dreapta originar din Congo.

CITEȘTE ȘI: Jucător transferat în iarnă la Sibiu, dat dispărut de aproape 2 luni de FC Hermannstadt

Venit la Sibiu în ianuarie, francezul a jucat în doar 5 partide, Balaure fiind titularul de bază al postului de mijlocaș dreapta.  N’Goma e sub contract cu FC Hermannstadt încă un an, dar acuză că are restanțe finaciare, iar clubul nu s-a ocupat de o inflamație la picior.

Mai mult, N’Goma susține că directorul sportiv Radu Neguț l-a avertizat că îi va face viața grea la echipă dacă va reveni. Francezul anunță că a depus o cerere de reziliere a contractului, dar clubul nu i-a răspuns. Cu siguranță, FC Hermannstadt va avea un punct de vedere oficial în zilele următoare referitor la declarațiile jucătorului.

Iată interviul integral publicat de Playsport cu Kablan N’Goma:

Salut, Davy? Ne bucurăm că te-am găsit. Clubul spune că nu te găsește. Noi am dat destul de ușor de tine!
Nu am dispărut nicăieri. Exact, voi m-ați găsit imediat.

Poți să ne spui care e versiunea ta asupra evenimentelor?
Sigur! Singura mea problemă e cauzată de faptul că am cerut să-mi fie plătite salariile. Am cerut explicații în legătură cu faptul că nu eram folosit, apoi am avut o inflamație la picior. Au refuzat orice discuție cu mine. Noi, ca jucători, trebuie să ne respectăm obligațiile. Dar și clubul trebuie să facă la fel.

”Neguț mi-a zis că îmi va compromite numele”

Știai, măcar, că ești căutat?
Prin ceea ce face, el (se referă la directorul sportiv Radu Neguț) nu vrea decât să-mi creeze o imagine proastă. Mi-a zis că-mi va compromite numele, iar dacă mă voi întoarce îmi va face viață grea în echipă.

Cu cine ai ținut legătura de la echipă în ultimul timp?
Cu Radu Neguț și cu doctorul. Dar asta e ceva ce oamenii nu știu. Suporterii și orașul sunt foarte OK, stadionul la fel, dar în rest nu e nimic în clubul ăla care să funcționeze.

Despre accidentarea ta ce se știa?
Se știa totul, am cerut de mai multe ori să mă vadă un doctor și să mi se facă analize chiar de la început.

Și ce ți s-a spus?
La început, mi s-a zis că voi fi trimis la un medic bun. Apoi, au refuzat categoric să o mai facă. Dar această „faimoasă” accidentare e o simplă inflamație a piciorului, care nu a fost tratată. Am văzut și ce au spus cei de la FC Botoșani. Nu am avut nicio problemă acolo. Am jucat cu 4 antrenori diferiți, am intrat tot timpul când a fost nevoie. Când clubul mi-a zis că se dorește o reconstrucție a lotului, am acceptat să plec și am lăsat multe salarii acolo.

”Mi-am plătit doctorii și medicamentele din buzunar”

S-a vorbit că și la FC Botoșani ar fi fost probleme similare…
Nu înțeleg de ce Botoșaniul s-a implicat în discuția asta cu FC Hermannstadt, am văzut că se spune că au fost probleme cu mine și acolo. Cred că trebuia să se dea atenție la starea mea medicală. Corpul meu, ca fotbalist, e „unealta” mea de lucru. Cluburile tind să neglijeze asta. Mi-am plătit doctorii și medicamentele din buzunarul meu și am toate chitanțele să demonstrez asta. Am așteptat până în ultimul moment să mă întorc în Franța și să mă tratez. De când sunt la FC Hermannstadt, clubul nu a vrut să plătească nimic pentru mine.

Este adevărat că ți s-a propus rezilierea contractului?
Nu, nu este adevărat. Avocatul meu, Hakim Kebila, a trimis o propunere de reziliere. Clubul nu a răspuns niciodată. Regret că au avut această atitudine.

Ai încercat să iei legătura cu cineva pentru clarificări după toate articolele din ultimele zile?
Nu, nu am mai vorbit cu Radu Neguț pentru că el m-a avertizat că-mi va păta numele.

”Singura cale să joc era ca echipa să fie condusă”

Cum ai descrie experiența de la FC Hermannstadt? Ce relație ai avut cu antrenorul?
Nu am avut nicio relație cu antrenorul. Ne limitam doar să ne salutăm. M-a intrebat cum mă simt și dacă sunt pregătit să joc. I-am zis că sunt gata să intru și sunt disponibil. Apoi, la fiecare meci, eram pe bancă și nu intram. Singura cale ca eu să joc era ca echipa să fie condusă. Era nevoie de calitățile mele pentru a întoarce rezultatul. Am fost trist când mi-am dat seama de statutul meu la echipă. Simțeam că merit să joc și când echipei îi este bine, nu doar când se întâmpla ceva rău.

Grupul cum te-a primit?
Băieții au fost foarte buni cu mine. Dar, în fotbal, atunci când nu joci, lumea începe să nu te mai respecte.

Crezi că FC Hermannstadt e un capitol închis sau ai vedea o cale și să continui?
Cred că e mai bine să plec. Trebuie să pleci dintr-un loc în care nu simți că ești iubit. S-a mers până la punctul în care directorul sportiv a vorbit pentru a-mi strica reputația. Chiar trebuie să pleci când se întâmplă asta. Cred că a uitat că eu am dovezi care demonstrează toate aceste minciuni ale lui. Mi s-a spus că pe postul meu nu a rămas nimeni la echipa asta, indiferent cât de bun a fost, pentru că e ceva special cu rolul ăsta în teren. Mă întreb de ce m-au mai adus, ca să stau pe bancă?

”De ce rup toți jucătorii contractele cu clubul?”

Care e condiția ta fizică în momentul de față?
Sunt în Franța și îmi continui tratamentul. Clubul a refuzat să se ocupe de mine, am stat o lună în sala de forță fără niciun fel de tratament. M-au făcut tot pe mine mincinos!

Spuneai mai devreme de restanțe. Ce îți mai datorează FC Hermannstadt?
Până acum, am primit două salarii, pe ianuarie și februarie. Nu o să zic nimic de alți jucători, dar întreabă-te singur de ce toți jucătorii își rup contractele cu clubul. Când i-am cerut lui Radu Neguț să fiu plătit, mi-a zis că nici alții nu au primit banii și discuția s-a terminat acolo.

acuze incredibile la adresa clubului fc hermannstadt lansate de jucătorul dat dispărut de la sibiu

 

Ultima oră