bej sibiu suspendă numărarea voturilor din cauza oboselii și caniculei
Alegeri locale

BEJ Sibiu a decis să suspende preluarea buletinelor pentru alegerile locale și europarlamentare din cauza caniculei și oboselii. Persoanele delegate revin la numărat marți dimineață.

Vezi aici rezultatele neoficiale ale alegerilor locale 

În contextul condițiilor de caniculă, oboseală excesivă și a volumului mare de activități și persoane, BEJ Sibiu a decis prin hotărâre “suspendarea activității de preluare a buletinelor pentru alegerile europarlamentare și locale, astăzi, 10 iunie 2024 începând cu ora 19:00 până mâine 11 iunie ora 9:00 când vor fi reluate conform planului de preluare stabilit”.

Erori în procesele verbale

BEJ Sibiu a luat această decizie din cauza numărului ridicat de erori din procesele verbale de consemnare a rezultatelor.

“Menționăm că numărul ridicat de avertizări și erori evidențiate în Procesele-verbale de consemnare a rezultatelor votării la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și la alegerile locale din 9 iunie 2024, oboseala excesivă a personalului în condiții de caniculă a determinat BEJ Sibiu să ia această decizie.

Precizăm că au fost preluate buletinele/ materialele pentru alegerile europarlamentare de la 379 de secții de votare,  2 secții din cadrul Biroului de Circumscripție Municipală Mediaș rămânând să predea mâine dimineață.

S-au înregistrat  la BEJ Sibiu pe parcursul zilei de azi un număr de patru sesizări cu privire la renumărarea voturilor la secțiile de votare din cadrul BEC Șura Mică (3)și BEC  Porumbacu de Jos (1)”, spun reprezentanții BEJ Sibiu.

Revenim gradual cu detalii.

Ultima oră