acţiune de remarcare a traseelor turistice în munţii făgăraşului. înscrie-te și tu ca voluntar!

În perioada 13 – 14 septembrie 2014 O.N. Cercetaşii României C.L. Orion Miercurea Ciuc, Asociaţia S.O.S. “Ţara Făgăraşului”, Asociaţia Montană Carpaţi şi Asociaţia Salvamont Victoria organizează a II – a etapă a acţiunii de remarcare a traseelor turistice din zona Văii Sebeşului, etapă inclusă în programul „Voluntar în Carpaţi 2014”.

 

Va fi continuată refăcerea traseelor turistice din partea estica a Munţilor Făgăraşului, trasee din zona Berevoescu şi Comisul care asigură accesul în creastă dinspre satele Sebeş (de Făgăraş), Hârseni, Recea şi Mărgineni. Tabăra de bază va fi stabilită la Fântâniţa Craiesei pe Valea Sebeşului. Munca efectivă va consta în revopsirea marcajelor, îndepărtarea obstacolelor de pe poteci, montarea unor stâlpi cu indicatoare şi în reparaţii facute refugiilor. Prima etapă s-a desfăşurat între 20 – 24 august şi la ea au participat 37 de voluntari.

 

Acţiunile de remarcare organizate de Asociaţia Montană Carpaţi se bazează în exclusivitate pe voluntari din toate colţurile ţării.

 

Programul “Voluntar în Carpaţi” reprezintă modul direct în care Asociaţia Montană Carpaţi (AMC) se implică în extinderea, refacerea şi întreţinerea infrastructurii necesare turismului montan pedestru în Carpaţii româneşti. Participanţii vor primi certificate de voluntariat. În 2014 programul „Voluntar in Carpaţi” a cuprins acţiuni de refacere a traseelor montane, a marcajelor şi a elementelor de semnalizare aferente în masivele Lotru, Ciucaş, Făgăraş, Iezer – Păpuşa, Vrancea şi Godeanu cu ajutorul a peste 250 de voluntari.

 

Înscrierile se fac la link-ul https://www.facebook.com/events/715599808517044/

Ultima oră

Comentariul meu