ambasadorul franţei în românia vine la sibiu să vadă noul spital de la polisano

Ambasadorul Franței la București, François Saint-Paul se va afla la Sibiu, miercuri, 10 septembrie 2014, în vizită la cel mai nou spital privat din România.

 

 

Spitalul European Polisano va fi onorat și de vizita domnului prof. dr. Marcel Dahan, președintele Societății Franceze de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică, care, împreună cu Ambasadorul Franței la București, se vor întâlni cu echipa de medici români formați în Franța care activează în spitalul sibian.

 

La eveniment vor participa oficialități locale, în frunte cu Prefectul Județului Sibiu, Domnul Ovidiu Sitterli, Rectorul Universității „Lucian Blaga”, Prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Bondrea și Președintele Universității „Lucian Blaga”, Prof. Univ. Dr. Constantin Oprean.

Gazda evenimentului va fi Victor Costache, doctor în Știinte Medicale a Universității Grenoble din Franța și director medical al Spitalului European Polisano din Sibiu.

 

În cadrul Spitalului European Polisano s-au realizat deja mai multe premiere în domeniul cardiologiei intervenționale, al chirurgiei cardiovasculare și al neurochirurgiei, iar, pe viitor, Ambasada Franței în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, intenționează să se implice activ în proiectele derulate în această instituție, atât pe plan medical, cât și pe plan academic. Anul viitor, Clinica Polisano în parteneriat cu Ambasada Franței, Universitatea “Lucian Blaga” și Societatea Franceză de Chirurgie Toracică și Cardiovasculară vor organiza la Sibiu Congresul anual al medicilor rezidenți și specialiști din cadrul Societății Franceze, Președintele congresului fiind șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară din Sibiu, dr. Victor Costache.

 

Ultima oră

Comentariul meu