dans contemporan şi balet neoclasic în miercuri seară la teatrul de balet sibiu

Teatrul de Balet Sibiu prezintă în această seară, miercuri, 5 noiembrie 2014, de la ora 19:00, pe scena de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu spectacolele de dans contemporan şi balet neoclasic “Impetus” şi “Nota, vă rog!”.

Vorbim de două spectacole care promit să trezească în fiecare dintre spectatorii prezenţi în sală cele mai puternice şi profunde emoţii.

“Impetus”. O coregrafie despre forţa şi energia care mişcă lumea
“Impetus” este un spectacol de balet neoclasic, construit în jurul ideii “Butterfly effect” (Efectul fluturelui). Conform acestei teorii un singur gest, oricât de mic şi de nesemnificativ, este capabil să producă schimbări majore. Astfel, bătăile aripilor unui singur fluture pot genera un taifun undeva în celălalt capăt al lumii. Schimbările majore în societate îşi au originea în lucrurile mărunte. Fiecare dintre noi suntem generatorii unor întâmplări din viața altora şi totodată “generaţi” de către acțiunile celorlalţi oameni din jurul nostru. Aceste acțiuni în lanț declanşează noi şi noi momente şi întâmplări în spațiu şi în timp, societatea şi mediul înconjurător aflându-se într-o continuă şi imprevizibilă schimbare. Nefiind capabili să prezicem viitorul sau măcar să percepem în totalitate prezentul suntem supuşi surprizei schimbării continue. Coregrafia spectacolului “Impetus” este realizată de balerina Teatrului de Balet Sibiu Aleisha Gardner din Noua Zeelandă.


„Nota, vă rog!“. O coregrafie savuroasă şi plină de umor.
O cafea bună, o mâncare gustoasă şi timpul zboară fără să știi… Aceasta este ideea în jurul căreia a fost realizată coregrafia pentru spectacolul „Nota, vă rog!”. Câte momente se pot petrece într-o seară într-un local de aici sau de oriunde? O cerere în căsătorie, clientul pentru care nu se găseşte niciun loc la masă şi nici timp să îi fie luată comanda, o scenă de gelozie între doi îndrăgostiţi sunt doar câteva dintre aceste momente. Care sunt însă momentele dintre aceste momente descoperiţi miercuri seara într-un spectacol coregrafic intens, antrenant şi plin de umor, realizat de Aleisha Gardner (Noua Zeelandă) şi Russell Hewey (SUA).

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului nr. 1, de luni până joi în intervalul orar 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul 8:00 – 13:30 şi secretariatul sălii de spectacol, Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, strada Emil Cioran, nr. 1A, intrarea B (vis-à-vis de Hotel Ramada / Cercul Militar), etajul 1, de luni până vineri în intervalul orar 10:30 – 15:30. Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de cincizeci la sută reducere. Spectacolele Teatrului de Balet Sibiu au loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică