primarul sibiului a vorbit în premieră despre proiectul noului upu de la spitalul județean sibiu în valoare de 25 de milioane euro
FOTO arhivă

spital sibiu maternitateAstrid Fodor a făcut săptămâna trecută referiri la proiectul unei noi unități de urgență de la Spitalul Județean Sibiu, proiect despre care conducerea spitalului a afirmat la finele anului trecut că a fost blocat de municipalitate.

Mult doritul proiect al Consiliului Județean, de transformare a actualului Spital Județean Sibiu, în unul super performant, cu o unitate de primiri urgență care să fie dotată inclusiv cu un heliport, a ajuns și în atenția primarului Astrid Fodor. După ce primăria Sibiu a spus ”PAS” la finele anului trecut, eliberării unei autorizații de construcție, primarul Sibiului spune că inițiatorii acestuia trebuie să refacă o parte din documentație. ” Ei trebuie să facă un PUZ pe zona respectivă. (..) E prea înalt heliportul acela.. (..) Acel proiect trebuie reașezat ca să zic așa. S-a și purtat o discuție cu cei de la Consiliul Județean despre acest proiect și s-au abordat aspectele problematice”, a afirmat Fodor.
Reamintim că municipalitatea ar fi cerut în primă fază realizarea unui PUZ (plan de urbanism zonal), de către Consiliul Județean Sibiu, pentru acest proiect de modernizare al spitalului, un proiect estimat la peste 25 de milioane de euro. Se pare însă că arhitecta șefă a primăriei, Ioana Urdea, a trimis un document către Consiliul Județean că se dorește un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), în loc de un PUZ.


VEZI ȘI: VIDEO – Proiectul super spitalului de 25 de milioane de euro cu Heliport S-A SPULBERAT. Primăria Sibiu l-a blocat!
Primăria a dat inițial în luna aprilie 2015 aviz favorabil proiectului, dar în octombrie 2015, acesta a fost blocat și asta chiar înainte de a se elibera o autorizație de construcție. Citiți mai multe detalii și declarații AICI.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Bine ca mor oamenii in spitale vai si amar de capul nostru la ce jeg si mizerie e in spitale si primarita noastra o fute grija sa faca aqua parc cu bazine olimpice din fondul de rezerva in loc sa investeasca in aceasta unitate UPU.. pai normal ca dansa nu serveste coada de la urgenta sa vada de chin e acolo atat pentru medici cat si pentru pacientii cu siguranta el serveste la privat…Incompetentii naibi ca nu faceti nimic bun pentru tara asta…