UPDATE: Sinucigaşul era fiul jazzman-ului Nae Ionescu

331

Facturile vin și după moarte în cutia poștală a familiei Ion Alexandru și Claudia

Tânărul care s-a sinucis luni dimineaţă aruncându-se în gol de pe un bloc cu şapte etaje, de lângă autogara Transmixt era singur pe lume din februarie, când murise mama lui. Poliţiştii l-au identificat după factura de gaz pe care au găsit-o asupra lui. Alexandru Ion era fiul din a doua căsătorie a jazzman-ului Nae Ionescu.


Datele de pe factură i-au condus pe criminalişti într-o curte de pe strada Tipografilor, la apartamentul cu numărul 1, unde însă nu le-a răspuns nimeni. De la vecini au aflat că în garsoniera cu geamuri la stradă stătea singur de câteva luni, Alexandru Ion, un tânăr foarte retras şi introvertit. Descrierea corespundea, caz clasat. Cum a ajuns însă să-şi pună capăt zilelor nimeni nu ştie sigur.

Alexandru Ionescu avea numai 27 de ani şi ducea o viaţă boemă, până în februarie, când i-a murit mama şi a rămas fără nicio susţinere financiară. Povestea lui am aflat-o tot de la o vecină din curte. Era un copil talentat dar fără noroc. În liceu a studiat muzica la Liceul de Artă, unde lucra dealtfel şi mama lui, ca secretară. Apoi a urmat colegiul de arhitectură nou înfiinţat la Sibiu. „Maica-sa i-a tot căutat de lucru dar nu i-a găsit. A fost un copil dificil iar după ce mama lui s-a prăpădit de infarct deşi avea alte boli nu a mai avut cine să aibă grijă de el. Era tot abătut dar îi plăcea băutura şi cazinoul. ” a spus Sanda F. vecina tânărului. Ea este cea care i-a plătit factura de gaz găsită asupra lui. Atunci l-a şi văzut ultima oară, când i-a dat factura.

Peste numai două zile, la prima oră a zilei de luni, Alexandru Ion sau Sănducu cum i se mai spunea, s-a aruncat în gol şi a murit zdrobit de caldarâm.

[nggallery id=91]

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (9)