mâncare sănătoasă şi junii sibiului la târgul de produse tradiţionale slow foodTârgul de Produse Tradiţionale Slow Food ajunge pentru prima dată la Sibiu, după mai multe ediţii organizate în Bucureşti şi Braşov. Sâmbătă,  10 iulie 2010, sibienii sunt invitaţi în Muzeul din Dumbrava Sibiului, între orele 10.00-20.00 să guste şi să se aprovizioneze cu produse alimentare tradionale sănătoase de la mici proiducători din întreaga ţară.
Conceptul de Slow Food a fost fondat în anul 1989 ca o replică la fast food-uri şi viaţa grăbită, la dispariţia tradiţiilor culinare locale şi la interesul scăzut pentru mâncarea consumată, provenienţa şi gustul acesteia, şi la modul în care alegerea alimentelor influenţează lumea din jurul nostru.
Târgul Slow Food Sibiu se înscrie în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania, de sprijinire a micilor fermieri, finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.
Se vor putea degusta şi cumpăra specialităţi din carne, brânzeturi, gemuri, siropuri, ceaiuri şi condimente, pâine de casă, dulciuri şi alte bucate delicioase specifice Transilvaniei.
Partenerii evenimentului, Slow Food Turda şi Slow Food Târnava Mare, vor organiza concursuri şi jocuri interactive de educaţie a gustului pentru copii şi chiar părinţi.
Junii Sibiului vor fi responsabili cu buna dispoziţie a vizitatorilor, fiind invitaţi să susţină un spectacol de dansuri populare.

Ultima oră

Comentariul meu