cerere 49Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă luni, 14 februarie, ora 19:00,  spectacolul „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov. Având în vedere faptul că toate biletele puse în vânzare au fost deja epuizate, organizatorii au decis să suplimenteze numărul acestora cu încă 100. Preţul unui bilet la spectacol este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere.

Piesa „Cerere în căsătorie” de Cehov este un studiu cu accente comice despre oamenii singuri care nu şi-au găsit jumătatea, care sunt confuzi şi nu-şi mai găsesc locul şi echilibrul. Singura lor dorinţă este de a-şi trăi viaţa alături de cineva, de a se implica emoţional într-o relaţie. Dar piedica în calea fericirii este însăşi natura lor, felul lor de a fi. Pentru harnica Natalia Stepanovna şi pretendentul său Lomov, cel care se află deja la vârsta critică, este dificil să-şi ţină în frâu temperamentul impulsiv. În loc ca legătura dintre ei să se dezvolte într-o relaţie armonioasă, între cei doi creşte o tensiune ce culminează cu un adevărat scandal datorită faptului că sunt mereu pe poziţii contradictorii, iar atunci când vor să-şi demonstreze dragostea, nu fac decât să sfârşească printr-o triadă de insulte. Conflictele relaţiei dintre ei se bazează pe sintagme ca: al meu – al tău, vreau – nu vreau, al meu este bun – al tău este  mai puţin bun, al meu este drăguţ – al meu este superb – al tău este oribil, eu am dreptate – tu te înşeli. Spectacolul de la Sibiu este regizat de Robert Raponja şi îi aduce pe scenă pe actorii Ofelia Popii, Pali Vecsei şi Gelu Potzolli.

Prezentarea spectacolului cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor face parte din noua strategie de planning a teatrului sibian. „Încercăm să prezentăm spectacole pe gustul fiecărui potenţial spectator, astfel încât să oferim în fiecare zi din săptămână o alternativă bună de petrecere a timpului liber atât sibienilor, cât şi turiştilor care vizitează oraşul nostru. Serviciile oferite publicului au fost extinse, iar paleta producţiilor prezentate mult diversificată. Cred că cel mai bun semn în acest sens este creşterea incasărilor din perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011 cu 43,84% faţă de septembrie 2009 – ianuarie 2010” a declarat Constantin Chiriac, directorul general al teatrului.

„Cerere în căsătorie” se joacă cu gradenă pe scenă

Având în vedere faptul că toate biletele puse în vânzare au fost deja epuizate, organizatorii au decis să suplimenteze numărul acestora cu încă 100. Preţul unui bilet la spectacol este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere. Biletele au fost puse în vânzare la agenţia teatrală din Bvd. Nicolae Bălcescu şi online pe bilete.sibfest.ro. Spectacolul are o durată de o oră şi cinci minute.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu