schimb de voluntari între festivalurile internaționale de teatru de la sibiu și seoul

schimb de voluntari între festivalurile internaționale de teatru de la sibiu și seoulFestivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) își extinde programul de voluntariat printr-un proiect internațional derulat în parteneriat cu Seoul Performing Arts Festival (SPAF), cel mai important festival de artele spectacolului din Republica Coreea de Sud.

Cu o tradiție puternică în domeniul voluntariatului, FITS oferă un program unic la noi în țară prin care tinerii au posibilitatea de a se forma în managementul evenimentelor culturale. În fiecare an, la Sibiu sunt selecționați între 150 și 200 de voluntari implicați direct în organizarea evenimentelor din cadrul festivalului. Dimensiunea internațională a programului a fost conturată în 2007 cu sprijinul Fundației EU JAPAN FEST prin intermediul căreia cincisprezece voluntari japonezi sunt invitați anual la Sibiu pentru o perioada de o lună de zile.

Programul de voluntariat derulat în parteneriat cu SPAF este unul bilateral și presupune  un schimb de voluntari între Sibiu și Seoul. Festivalul gazdă va asigura cazarea, transportul local și alocația de masă a voluntarului în stagiu, iar festivalul de origine al voluntarului va acoperi cheltuielile legate de transportul internațional. Cosmin Mira (29 ani) este primul voluntar sibian care va călători în Coreea, deplasarea acestuia fiind susținută de KLM și Transelectrica. Tânărul voluntar se va afla în Seoul în perioada 4 – 31 august, unde va avea șansa să se familiarizeze cu metodele de lucru și programele implementate pentru dezvoltarea urbană prin cultură și cu implicațiile acestora la nivel social și economic în capitala sud coreeană. Primii voluntari sud coreeni vor sosi în România în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu ce va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie 2012.

 

Ultima oră

Comentariul meu