foto: imagini din interiorul clubului liquid și restaurantului dobrun după incendiul de sâmbătă. pompierii spun oficial că a fost o mână criminală!

Inspectoratul Pentru Situații de Urgență a făcut câteva fotografii din Liquid și restaurantul Dobrun, la câteva minute după ce incendiul a fost stins. Se poate vedea ușor că acestea au fost distruse în proporție de peste 90 la sută.

Iată poziția oficială a ISU:

În data de 03.12.2011, ora 07:00, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit în interiorul unui club şi al unui restaurant, din municipiul Sibiu, str. Dobrun.

La locul intervenţiei s-au deplasat şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă, ambulanţa S.M.U.R.D, precum şi o autospecială din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Compa. Pe această cale le adresăm mulţumiri pentru promptitudine şi sprijinul acordat.

În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime. Au ars: clubul şi restaurantul situat deasupra acestuia, pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp. Din cauza temperaturii ridicate şi a fumului dens, s-au deteriorat: un alt restaurant situat în apropiere, precum şi o sală de fitness.

Incendiul a fost stins în jurul orei 13:00, iar la locul intervenţiei au rămas efective ale inspectoratului, cu două autospeciale, pentru supravegherea zonei.

Cauza probabilă  care a determinat izbucnirea incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Mână criminală! Așa spun cei de la Liquid

Cei de la Liquid, club care a ars în proporție de aproape sută la sută, spun că nu au dubii legat de faptul că o mână criminală a pus la cale acest incendiu. ”Există nişte filmări, există nişte probe, cineva a incendiat clubul. Nu este prima dată, cineva a mai încercat acum un an şi ceva, acum a reuşit, mai departe vedem ce o să se întâmple. Există nişte recipiente în care probabil a fost ceva material combustibil”, a spus Adrian Barbu, manager al clubului sibian.[nggallery id=781]

ISU și Poliția confirmă bănuielile

Cei de la Inspectoratul Pentru Situații de Urgență Sibiu spun că incendiul a izbucnit din mai multe focare. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu. Iniţial informaţia pe 112 a venit că este doar la coşul clădirii, din cauza încălzirii, fapt ce am constatat la faţa locului că nu este adevărat, depistând că sunt mai multe focare. Fiind o clădire veche şi cu multe elemente de lemn s-a extins. ISU a intervenit cu toate forţele”, a declarat locotenent-colonelul Cosmin Balcu, inspector şef ISU Sibiu.

”Cercetările sunt în curs de desfăşurare, după concluziile stabilite de către ISU Sibiu cât şi cercetarea efectuată de către Poliţie urmează să fie stabilite cu certitudine circumstanţele în care s-a produs acest incendiu”, a spus și Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

CITEȘTE AICI TOTUL DESPRE ACEST INCENDIU ȘI VEZI IMAGINI VIDEO INCREDIBILE

Clubul a fost distrus în proporție de 90 la sută.

[nggallery id=780]

articol scris de Andra Popa. Video și foto: Dan Claudiu Buzdugan

Ultima oră

Comentariul meu