fast food

În perioada 1 – 20 februarie 2012, au fost controlate  12 depozite alimentare, 4 depozite de legume şi fructe, 22 unităţi de panificaţie, 12 unităţi de tip fass-food, 15 unităţi de tip hiper şi supermarket, 34 magazine alimentare, 3 pieţe agroalimentare şi 3 standuri cu produse cu caractere tradiţionale însumând 105 de obiective.fast food

Inspectorii D.S.V.S.A. Sibiu, au identificat unele deficienţe şi abateri de la normele specifice, respectiv :

recepţionarea unor materii prime cu documente  incomplecte,

lotizarea necorespunzătoare a produselor finite, în spaţiile de depozitare şi expunere (în funcţie de sortiment, calitate şi data recepţiei)

absenţa graficelor de monitorizare a temperaturilor în spaţiile de expunerei şi depozitare,

alimente cu elemente de identificare incomplecte,

Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 5 amenzi în valoare de 3.600 lei  (un fass-food, două  magazine alimentare şi două depozite alimentare), iar 9 operatori economici au fost avertizaţi.

Personalul de specialitate, la solicitarea agenţilor economici, au retras şi predat pentru neutralizare, din reţeaua comercială, 1.864 kg.. produse alimentare de origine animală şi non animală (produse lactate, peşte, carne şi organe de pui, produse culinare, legume şi fructe) în valoare totală de 3.355 lei, produse cu termen de valabilitate expirat, sau modificate organoleptic.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu