lucrari sibiu

În contextul lucrărilor ample la reţelele de apă şi canalizare, dar şi la reţelele de gaz pe unele străzi, municipalitatea a demarat în primăvară etapa a doua de modernizare a cartierului reprezentată printr-o serie de lucrări de reparaţii a carosabilului şi trotuarelor de pe cea mai mare parte a străzilor din cartierul Vasile Aaron.

“Prima etapă de modernizare a cartierul Vasile Aaron, aceea de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, se încheie la sfârşitul acestui an. În paralel noi am început cea de-a doua etapă – reparaţia străzilor, incluzând carosabilul, trotuarele, locurile de parcare şi zonele verzi. Cred că şi această a doua etapă s-a desfăşurat într-un ritm bun, următorii paşi în proiectul de modernizare a cartierului fiind configurarea de zone de agrement, locuri de joacă şi extinderea zonelor de parcare” a declarat primarul Klaus Iohannis.

DPC a demarat lucrările de reparaţii la străzi în luna aprilie şi până în prezent a finalizat lucrările de reparaţii pe strada Şoimului, pe strada Electricienilor, strada Muncel, pe toate aleile din spatele bazei hipice, precum şi parcările dintre strada Şureanu şi strada Iezer. Au fost finalizate şi lucrările de amenajare a parcărilor între străzile Muncel şi Negoveanu.

Pe strada Iezer reparaţiile la carosabil şi trotuare se vor finaliza în aproximativ două săptămâni. Lucrările pe strada Negoveanu se apropie şi acestea de final pe tronsonul dintre strada Oaşa şi Semaforului, acesta urmând să fie redat traficului până la sfârşitul acestei luni. Pe strada Ştefleşti DPC a turnat deja piatra spartă, apropiindu-se de redarea în trafic.

Sensul giratoriu de pe strada Semaforului, la intersecţia cu strada Negoveanu a fost deja conturat, stâlpii de iluminat şi susţinere a reţelelor au fost amplasaţi pe noile locaţii, iar imediat ce se opresc precipitaţiile se va trece la ultima etapă de amenajare, aceea de refacere a covorului asfaltic.

 

Strada Şureanu, pe tronsonul dintre strada Semaforului şi Vasile Aaron, va intra în reparaţii în această toamnă sau în primăvara anului viitor, în funcţie de condiţiile meteo. Tronsonul străzii Şureanu dintre strada Semaforului şi strada Negoveanu va fi reparat până la sfârşitul acestui an.

 

În primăvara anului viitor urmează să se intervină cu reparaţii şi pe străzile Oaşa şi Onceşti.

 

Este de remarcat faptul că odată cu aceste reparaţii, iluminatul public a fost modificat pentru a asigura o mai bună luminozitate a acestor străzi. De asemenea, trebuie subliniat faptul că, prin reconfigurare, s-a reuşit crearea a peste 3.000 de locuri de parcare în zonele acestor străzi, acestea urmând să fie marcate ca atare. Între strada Negoveanu şi strada Ştefleşti, prcum şi între strada Semforului şi strada Iezer sunt situate cele mai mari zone de parcare, doar acestea însumând peste 1.500 de locuri.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu

  1. Domnule primar ,nu pot sa cred ca lasati str.OASA ptr. anul viitor ,suntem in noroi din primavara ,exact ca acum 30 ani ,daca s-ar lucra sustinut ne puteti scoate din noroi,va invit intr-o zi de lucru sa vedeti cati muncitori si cate ore se lucreaza,nu se poate asa ceva .S-AU APUCAT PE TOATE STRAZILE DEODATA SI ACUM INTRAM IN IARNA SI MERGEM PE STRADA OASA CA PE ARATURA SI NE STRICAM MASINILE.
    VA ROG SA LUATI MASURI ,DACA AU STRICAT STRADA SA O FINALIZEZE ANUL ACESTA.,APA , CANALIZAREA SI CURENTUL SUNT EXECUTATE ,AR MAI FI BORDURILE,TROTUARELE,SI ASFALTUL,