care este momentul ideal al zilei pentru băutul cafelei, pentru ca aceasta să acţioneze mai eficient?

Cafeaua acţionează cel mai eficient dacă este băută între 9.30 şi 11.30 dimineaţa, deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei la câteva ore de la trezire, conform studiilor efectuate de neurologul Steven Miller, de la Universitatea din Maryland, scrie Mediafax.

Explicaţia este legată de nivelul hormonului cortizon, care, după ce atinge apogeul între ora 8.00 şi 9.00 dimineaţa, începe uşor să scadă spre sfârşitul dimineţii, informează dailymail.co.uk.

În cazul în care cafeaua este băută la primele ore ale dimineţii, când nivelul de cortizon este mare, cafeina interacţionează cu acest hormon, iar organismul dezvoltă rezistenţă la cafeină, care nu îşi va mai face efectul.

Nivelurile de cortizon mai cresc la prânz şi între ora 5.30 şi 6.30 după-amiază, ceea ce înseamnă că oamenii nu ar trebui să bea cafea în aceste intervale.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

care este momentul ideal al zilei pentru băutul cafelei, pentru ca aceasta să acţioneze mai eficient?  care este momentul ideal al zilei pentru băutul cafelei, pentru ca aceasta să acţioneze mai eficient?  care este momentul ideal al zilei pentru băutul cafelei, pentru ca aceasta să acţioneze mai eficient?

Ultima oră

Comentariul meu