video foto imagini terifiante cu carambolul de zeci de masini de pe autostrada sibiu - orăștie

Traficul rutier a fost întrerupt, duminică pentru 5 ore, în judeţul Alba, pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş – Cunţa, din cauza unor tamponări în care au fost implicate aproximativ 30 de autovehicule, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.Aproximativ 15 persoane au fost rănite.

Patru persoane au fost rănite în tamponările de pe A1 şi duse la spital. Administratorul drumului a fost sancţionat cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.

Un număr de 31 de autovehicule au fost avariate în urma tamponărilor produse, duminică, în Alba, pe sectorul de autostradă inaugurat joi, iar administratorul drumului (CNADNR) a fost amendat întrucât a intervenit târziu pentru a împrăştia material antiderapant, în condiţiile în care era polei.2Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în judeţul Alba traficul rutier este în continuare întrerupt pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş – Cunţa, din cauza tamponărilor produse în cursul dimineţii, în urma cărora au fost avariate, în total, 31 de autovehicule.3Conform sursei citate, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, între autovehicule.5Imediat după producerea accidentului, toate echipajele de poliţie rutieră disponibile au fost redirecţionate pentru a devia circulaţia prin municipiul Sebeş (pe DN1 şi DN7 – pe vechea rută), pentru a face cercetări, măsurători şi pentru a întocmi documentaţia specifică.6După închiderea circulaţiei pe sensul de mers, autovehiculele care au încheiat coloana formată şi care nu au suferit avarii au fost însoţite de echipaje de poliţie spre Sebeş.

Reprezentanţii Infotrafic mai spun că administratorul drumului a fost sancţionat cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.carambol (4)

Oficiali din Poliţie precizează că amenda a fost aplicată Secţiei Drumuri Naţionale Deva a CNADNR, care administrează acea porţiune de autostradă.

„Pentru că o mare parte dintre autoturismele implicate în eveniment erau înmatriculate în străinătate, o altă cauză a tamponărilor ar putea fi oboseala la volan. carambol (5)

În aceste zile mulţi români stabiliţi în străinătate vin în ţară pentru a petrece sărbătorile de iarnă şi este de aşteptat ca traficul rutier să se intensifice în special pe drumurile dinspre Nădlac şi Borş. carambol (1)

Conducătorii auto care circulă pe distanţe lungi obişnuiesc să se odihnească pe parcursul călătoriei în parcări amenajate, însă în sezonul rece acest lucru este dificil, de aceea majoritatea încearcă să parcurgă distanţe cât mai mari într-un timp cât mai scurt”, mai precizează Infotrafic.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Noi nu suntem invatati inca cu mersul in regim de autostrada din cauza lipsei acestora, unii cred ca autostrada daca are limita de viteza 130 trebuie sa isi mentina acul pe ceas peste 100 ca nu e bine sa mergi ca pe DN,si am impresia ca unii cred ca autostrada are incalzite in „pardosea” cu toate ca si eu as tinde sa cred ca la pretul executiei s-ar putea.
    Lasati-o mai incet ca autostrada este totusi in aer liber supusa legilor naturii.

  2. Da asa este in tarile nordice nu sunt autostrazi, oamenii circula cu ratracul cu maximum 5km/h.

  3. auzi la dl. politist: „Cu toate ca au desfasurat activitati zilnice pe acest tronson de drum, in special dupa ce a fost deschis…”. Asta inseamna ca au desfasurat activitati zilnice si inainte de deschidere…? Ce au facut… liniute?

  4. mda, asta e romanul pai daca e autostrada sa-i dam tare sa fim in fata nu conteaza daca conditiile meteo sunt nefavorabile, iar daca a fost polei, apai din cate stiu din decret esti obligat sa anunti acest lucru politiei, dar oare cati soferi cunosc acest lucru, ok este de vina si operatorul care trebuia sa aiba de grija ca poleiul a nu se formeze….