case, terenuri, mașini și bijuterii de zeci de mii de euro în averile parlamentarilor sibieni

Terenurile, casele, mașinile și bijuteriile de zeci de mii de euro sau obiectele de artă, dar şi depozitele în bănci sunt nelipsite din declaraţiile de avere ale celor mai înstăriţi parlamentari din județul Sibiu.

La prima vedere se poate spune că județul Sibiu se poate lăuda cu deputați fruntași la terenuri.

Conform unei analize făcută de voceatransilvaniei.ro, trei din parlamentarii de Sibiu ies în evidență cu averile lor.

DEPUTATUL IOAN TĂMÂIAN (PNL) deține, împreună cu soția sa, șase terenuri de diferite suprafețe și 35 de hectare de teren agricol. Salariul de parlamentar al lui Ioan Tămâian a fost, potrivit declarației de avere depuse în iunie 2014, de aproximativ 59.000 de lei net. Deputatul sibian are datorii de 20.000 de euro.

Un alt parlamentar de Sibiu, DEPUTATUL GHEORGHE FRĂTICIU (PSD), are o avere considerabilă. El a declarat 20 de parcele de terenuri intravilan sau agricol Avrig, două case de locuit și una de vacanță în aceeași în localitate, un autoturism VW Polo și unul VW Tiguan. Potrivit declarației de avere postată în 6 iunie, Gheorghe Frăticiu a câștigat în 2013 ca parlamentar suma de 59.000 de lei net. Frăticiu are datorii de 20.000 de euro.

SORIN ILIEȘIU (PNL), SENATOR de Sibiu, deține alături de soția sa un teren intravilan de 119 metri pătrați în București, două în Sinaia cu o suprafață totală de 800 de metri pătrați, două apartamente și o casă în Capitală și o casă de vacanță în Sinaia. Ilieșiu a mai declarat că are conturi și depozite bancare de 180.000 de euro, iar în cursul anului trecut a obținut venituri nete de aproape 60.000 de lei ca parlamentar al României și de 34.000 de lei ca profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală “I. L. Caragiale”.

Vedeți averile tuturor parlamentarilor din Transilvania, aici

Ultima oră

Comentariul meu