iohannis pe kogalniceanu

Primarul Klaus Iohannis a fost prezent vineri, 18 iulie pe şantierul deschis pentru construcţia viaductului Mihail Kogălniceanu – Calea Şurii Mici pentru a marca oficial începerea acestui proiect foarte important pentru oraş şi pentru conectarea mai bună a zonei respective cu cea de peste liniile ferate.

Până în prezent au fost deviate toate reţelele de utilităţi existente atât pe partea dinspre strada Mihail Kogălniceanu cât şi pe partea dinspre Calea Şurii Mici. De asemenea s-a dezafectat reţeaua de iluminat public şi s-a închis accesul dinspre străzile adiacente spre şantier pentru asigurarea zonei.

Lucrările efective au început în această săptămână când s-au început forajele pentru piloţii podului (parte a pilonilor de susţinere). Forarea pentru acestea se va face cu un utilaj special care va săpa gropi adânci de 16 metri, cu un diametru de 1,10 metri. În acestea se va introduce armătură şi beton care să susţină picioarele podului.  Cei 72 de piloţi pentru care se vor săpa găuri în care se va aşeza armătură şi beton vor fi uniţi apoi printr-o structură de beton la suprafaţă care preia greutatea construcţiei.

Podul va avea o lungime de 400 de metri şi va lega zona străzii Mihail Kogălniceanu de Calea Şurii Mici, va avea câte o bandă pe sens, trotuar pe fiecare parte, un sistem de iluminat public şi piste pentru biciclete.   Construcţia viaductului este planificată se se încheie peste 22 de luni. Lucrările vor fi efectuate de Asocierea SC Geiger Transilvania SRL – SC Construcţii SA – SC Sinecon SRL – SC Wilhelm Geiger Gmbh. Valoarea acestui contract finanţat din fonduri structurale este de 28.232.746,37 lei (TVA inclus).

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu