sibiul a primit o ambulanță nouă de la ministerul sănătății
FOTO - Arhivă

Ministrul Sănătăţii a anunțat că un număr de 37 de ambulanţe noi au fost distribuite către 15 judeţe, printre care și Sibiului. Ministerul va mai preda alte 143 de ambulanțe spitalelor din țără până la sfârşitul anului.

 

Ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU, a predat luni, la Cluj, un număr de 37 de ambulanţe care vor fi utilizate de serviciile de profil din 15 judeţe ale ţării.

“Aceste ambulanţe vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile judeţene de ambulanţă. Ştiu cât de important este ca ambulanţele să fie moderne, pentru că acest lucru se traduce în salvarea de vieţi. Oricât de inimoşi ar fi, de bine intenţionaţi şi de harnici, oamenii care lucrează în serviciul de ambulanţă trebuie să aibă şi dotările necesare pentru a-şi face treaba. Până la sfârşitul anului vom mai livra încă 143 de ambulanţe”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU.

 

Ambulante repartizate de la Cluj-Napoca


Cele 15 judete care au primit noile ambulante sunt Bacau, Braila, Botosani , Calarasi Dâmboviţa, Ialomiţa, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Gorj, Vrancea, Vaslui şi Olt.

Ambulanţele au fost repartizate de la Cluj-Napoca, deoarece firma care le-a echipat are sediul în comuna Gilău, judeţul Cluj. Costul unei ambulanţe este de 63.000 de euro plus TVA, iar valoarea totala a acestui program este de 92 de milioane de lei din fonduri ale Ministerului Sanatatii.

Sursa: cancan.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică