video turneul în memoria maria tănase ajunge și la sibiu (programul concertelor)

Culturi diferite. Interpretări inovatoare. Aceeași splendoare a Mariei Tănase. Mai este o zi până la plecarea Roots Revival Romania în țară. Este vorba de un turneu de muzică improvizată în 10 orașe.

 

Primul concert din turneu este la Craiova pe 23 octombrie la Teatrul Marin Sorescu, cu începere de la ora 20’00. Proiectul muzical reunește artiști din 7 țări într-un melanj unic de culturi și interpretări, inspirat de Maria Tănase. Pe scena Roots Revival, folclorul românesc devine unul universal, iar cântecul Mariei o limbă pe care o putem înțelege cu toții. Sunetul pur.

Incursiunea Roots Revival aduce împreună improvizația de jazz, temele folclorice din țările de origine ale muzicienilor și compoziții originale. Totul într-o călătorie dus-întors între Est și Vest. Instrumentele lor tradiționale – ney, duduk sau oud – trasează tușe puternice în culori de pe alte continente, iar vocile Monicăi Mădaș și Mariei Casandra Hăuși semnează un peisaj românesc nemaivăzut.

Roots Revival Romania este un proiect multicultural susținut de Sensiblu și care a ajuns acum la a doua ediție. Primul episod a fost dedicat muzicii din Maramureș și finalizat cu înregistrarea unui prim disc: Chapter One: Maramureș.

Prezentul turneu promovează cel de-al doilea disc- Colors of Maria, înregistrat live la Sala Radio în primăvara acestui an.

Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) – Ney; Mehmet Polat (TURCIA) – Oud; Leila Renault (FRANȚA) – Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) – Duduk; Hristina Beleva (BULGARIA) – Gadulka; Monica Mădaș (ROMÂNIA) – Voce; Maria Casandra Hauși (ROMÂNIA) – Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) – Percuție.

 

Programul turneului:

Craiova: 23 septembrie- Teatrul Marin Sorescu

Timișoara: 25 septembrie- Teatrul Național

Oradea: 26 septembrie – Casa  Sindicatelor

Cluj-Napoca: 28 septembrie- Filarmonica Transilvania

Sibiu: 29 septembrie- Casa Sindicatelor

Brașov: 01 octombrie- Centrul Reduta

Iași: 03 octombrie- Teatrul Luceafărul

Galați: 04 octombrie- Casa Sindicatelor

Constanța: 06 octombrie- Casa Sindicatelor

București: 11 octombrie -Sala Radio

București: 12 octombrie -Sala Radio
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=9l5oBPT2WBw” splash=”https://i.ytimg.com/vi/9l5oBPT2WBw/maxresdefault.jpg” caption=”Doina din Maramureș – Roots Revival”]

Ultima oră

Comentariul meu