csu pierde și cu steaua. play-off-ul în pericol!

csu fansSibiul a cedat duminică seară în fața celor de la Steaua CSM București cu 79-84, la capătul unui meci în care oaspeții au făcut diferența pe final de sfert patru. CSU este momentan în afara locurilor de play-off și joacă runda următoare la Timișoara.

CSU Sibiu a capotat pentru a patra oară consecutiv în acest retur de campionat. După înfrângerile cu Asesoft, Oradea și Cluj, a venit încă una, acasă cu Steaua.
Gruparea pregătită de Miodrag Perisic a plătit tribut ratărilor de la aruncările libere și din situații simple, dar unei apărări visătoare în unele momente ale meciului. [contextly_auto_sidebar id=”NLLa2NCxoZo1PJiSZKDAkwYbjI58b3v4″]Cu un Bojovic într-o formă mai slabă ca de obicei și cu Ceskovic încă într-o perioadă de reacomodare la Sibiu, echipa lui Perisic a început mai greu meciul. Universitarii au ratat inclusiv de la aruncările libere, în timp ce de partea cealaltă Wilburn și Barac au marcat fără emoții. Primele 10  minute s-au terminat cu Steaua în avantaj, scor 14-23.
Luați parcă la pumni, sibienii s-au ridicat de jos și au trecut la timona jocului în sfertul doi. Lee a devenit sigur sub panou, iar Calotă a scuturat și el plasa inelului advers cu o reușită din afara semicercului de 3 puncte. Sibiul a trecut în avantaj și a terminat jumătatea meciului cu un punct în fața Stelei, scort 38-37.
Sfertul trei s-a mers cap la cap. Sibiul a avut 9 puncte avantaj, dar steliștii au revenit și după 30 de minute a  fost egalitate perfectă, 58-58. A venit însă sfertul patru în care Sibiul a ratat din nou mult, iar arbitrii și-au făcut de cap și au avantajat Steaua atunci când trebuia. Oaspeții s-au impus cu 79-84, iar acum Sibiul are mari emoții ca să ajungă în play off. Universitarii sunt obligați să învingă vineri la Timba, ca să abordeze apoi cu încredere meciul cu concitadina județeană, Gaz Metan Mediaș.

Arbitraj ca în curtea școlii
Evoluția mai ștearsă a Sibiului în unele momente ale meciului cu Steaua, s-a datorat și prestației execrabile a trioului de arbitrii Serban Rasoga, Sorin Drugau, Ciocan Ciprian. Cei trei s-au întrecut în greșeli flagrante, iar în unele momente nu au sancționat deloc jocul dur al steliștilor, ba chiar au închis ochii și la abateri clare, stârnind pe bună dreptate mânia spectatorilor prezenți la meciului de la Sala Transilvania.

CSU:
Bojovic 17, Calotă 10, Zyle 2, Popovic 2, Lee 16, Ceskovic 11, Hurd 21

Steaua:
Tudor 9, Paul 7, Drăgușin 6, Barac 18, Wilburn 17, Nicoară 15, Ikonic 12

Ultima oră

Comentariul meu