se ”toarnă” terenul pentru cupa davis la sala transilvania. iată cum va fi!
Sibiul va găzdui din nou meciuri din Cupa Davis, în luna martie a acestui an. foto: sibiul.ro

Organizatorii partidei de Cupa Davis dintre România şi Israel, programată să aibă loc în 6-8 martie la Sibiu, au anunţat că după partida de baschet de vineri vor începe să pregătească terenul de tenis. Suprafaţa de joc este aceeaşi folosită la Galaţi, în Fed Cup.

 

sibiul va găzdui din nou meciuri din cupa davis, în luna martie a acestui an. foto: sibiul.ro
Sibiul va găzdui din nou meciuri din Cupa Davis, în luna martie a acestui an. foto: sibiul.ro

Suprafaţa de joc pentru partida de Cupa Davis, programată la Sibiu, în Sala Transilvania, în perioada 6-8 martie, dintre reprezentativa României şi cea a Israelului, va fi instalată după meciul de baschet dintre CSU Atlassib Sibiu şi Energia Tg. Jiu, a declarat, pentru OradeSibiu.ro, organizatorul evenimentului, Marius Vecerdea. „Terenul va fi instalat imediat după meciul din Campionatul Naţional de Baschet, dintre Sibiu şi Energia Tg. Jiu, vineri 27 Februarie 2015. Se va lucra intens şi pe timpul nopţii”, a declarat Vecerdea.

[contextly_auto_sidebar id=”PeV32WzXtGvE2gqviOg6D2bKCbxjBTc6″]

Potrivit organizatorilor, suprafaţa de joc va fi aceeaşi folosită pentru meciul fetelor din Fed Cup de la Galaţi. „Este aceeaşi suprafaţă de joc folosită şi la meciul Fed Cup, România- Spania de la Galaţi, cu unele completări acolo unde este nevoie de reparaţii. Federaţia Română de Tenis colaborează cu aceeaşi firmă care a montat suprafaţa şi în 2008 şi 2009, Romania- Franţa şi România- Rusia de la Sibiu”, a explicat Marius Vecerdea.
Întâlnirea în Cupa Davis dintre România și Israel face parte din Grupa 1, Europa-Africa. Cupa Davis este echivalentul Campionatelor Mondiale din alte sporturi. În anul 2015, 126 de națiuni sunt înscrise în această competiție. Prin numărul echipelor participante, Cupa Davis este cea mai mare competiție mondială pe echipe ce se desfășoară anual în lume. Dintre cele 16 echipe ce formează grupa 1 Europa-Africa, 4 vor avansa în grupa mondială ce va fi formată tot din 16 echipe. Câștigătoarea întâlnirii dintre România și Israel va juca în perioada 17-19 iulie cu câștigătoarea din întâlnirea Slovenia-Slovacia. Echipa de bază a României pentru meciurile de Cupă Davis este formată din Adrian Ungur și Marius Copil la simplu, Horia Tecău și Florin Mergea la dublu.

Ultima oră

Comentariul meu