video dezvăluirea de la sibiu. israelul are doi jucători romani get-beget!

Echipa Israelului are în componență doi jucători români get-beget! Unul dintre ei este Dudi Sela, cel mai bine clasat în ierarhia ATP, și căpitanul nejucător al Israelului, Eyan Ral. Părinții amândurora sunt născuți în România şi au emigrat în urmă cu mulţi ani.

echipa israelului de cupa davis

Cel mai bine clasat jucător al echipei Israelului de Cupa Davis, Dudi Sela, are sânge românesc. Deși s-a născut în Israel, părinții săi sunt români. Tatăl său a fost șofer de autobuz, iar mama sa asistentă medicală înainte de a emigra în Israel. Inițial, numele său de familie a fost Sălăjean, însă tatăl său l-a schimbat imediat ce a ajuns în Israel pentru a putea fi pronunțat mai ușor. Dudi Sela a declarat, în conferința de presă de miercuri, că se simte ca acasă aici, în România, și că îi plac foarte mult sarmalele.

[contextly_auto_sidebar id=”9CDVj3hxHBDsLDsHC51aiSONOH2elPCf”]

“Mă simt ca acasă, aici, în România. Părinţii mei sunt născuţi aici, în România. Tatăl meu este din Petroşani, iar mama din Bucureşti. Am fost de două ori în Bucureşti până acum. Îmi place foarte mult mâncarea de aici. Toţi jucătorii din echipa României sunt prieteni buni, îi cunosc de la 10 ani. Vor fi niște meciuri interesante, dar noi suntem pregătiți pentru asta și sperăm să câștigăm. Am nişte veri aici în România, dar mai mult părinţii mei ţin legătura cu ei. Părinţii mei vor fi aici pentru a asista la meciurile mele şi sper că voi juca bine”, a declarat Dudi Sela. Întrebat de jurnaliști dacă poate spune câteva cuvinte în limba română, Sella a răspuns râzând: “Nu ştiu decât cuvinte urâte. Mai bine nu”.
Dudi Sela este cel mai bine clasat jucător din Israel în clasamentul ATP. Cea mai bună clasare a sa a fost în 2009, când a deținut poziția 29 în ierarhia mondială. Anul acesta, Dudi Sela a ajuns până în turul al treilea la Australian Open.

Al doilea român din lotul Israelului

Nici căpitanul nejucător al Israelului, Eyan Ral, nu este străin de România. Și părinții săi sunt născuți aici. “Dudi face o mămăligă foarte bună. Am mâncat sarmale, borș, supă sau ce ne-au mai gătit părinții pe acasă. Iar acum avem ocazia să mâncăm aici”, a spus Ral. Întrebat dacă orice situație ar fi, tot România va câștiga sub o formă sau alta, Ral a răspuns: “Da, așa e. (n.r. – râzând). Ați putea spune și așa”. Spre deosebire de Dudi Sela, Eyan Ral a răspuns provocării jurnaliștilor prezenți și a spus câteva cuvinte în limba română. “Am avut o primire foarte frumoasă aici. Ne simțim bine aici. Este evident că ne-am fi dorit să jucăm în Israel. Suprafața de joc de aici este foarte bună”, a mai spus Ral.

VEZI MAI JOS INTREAGA CONFERINTA DE PRESA A ECHIPEI ISRAELULUI DE CUPA DAVIS

[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=NfnGjMBo8uw”]

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu