cum îți alegi cea mai potrivită rochie de seară

rochii de searaRochiile sunt articole vestimentare cu o forta estetica impresionanta, facand parte din arsenalul feminin menit sa atraga privirile admirative ale celor din jur. In momentul in care survine in viata dumneavoastra un eveniment festiv cu o importanta deosebita, acesta este contextul prielnic pentru a face o investitie considerabila intr-o astfel de creatie vestimentara. Principalul aspect care trebuie sa va ghideze in aceasta alegere este silueta personala, fiecare rochie fiind flexibila pe anumite trasaturi corporale.

Determinarea siluetei nu este o sarcina dificila, fiind de ajuns incadrarea intr-o anumita categorie: clepsidra, para, ovala, sau diamant. Silueta tip clepsidra este versiunea perfecta, definita de o proportionalitate perfecta stabilita intre partea superioara si cea inferioara a corpului. Aceasta simetrie accentueaza zona subtire a taliei, pe care o puteti evidentia prin intermediul diverselor artificii texturale sau ornamentale. O maniera facila prin intermediul careia puteti centra toata atentia spre aria din jurul taliei este optiunea pentru un model voluminos in partile extreme si foarte stramt in jurul taliei. Spre exemplu, rochii cu corsaj tip sirena, care se deschid in floare dupa zona abdomenului reprezinta creatii cu un design construit exact pentru acest tip de silueta, lungimea fiind un aspect variabil. Posesoarele tipologiei clepsidra nu cunosc limitari din acest punct de vere, orice lungime fiind potrivita pentru ele.

Ajungem la silueta tip para, una destul de problematica pentru femeile de toate varstele, deoarece este caracterizata de o lipsa de proportionalitate intre zona inferioara, care este mult mai ampla, si zona anterioara, definita de circumferinta mai mica. Iluzia dorita este echilibrarea celor doua portiuni ale corpului, acest lucru fiind posibil prin abordarea unor texturi materiale voluminoase in partea de sus. Volanasele, imprimeurile fanteziste si modelele cu push up sunt cateva dintre variantele perfecte pentru indeplinirea acestui obiectiv. Rochiile de seara cu spatele si umerii goi sunt piese deosebit de elegante si rafinate, special configurate pentru acest tip de silueta particulara, dar care atrag dupa sine si aprecierea afirmativa a celor din jur. Declub.ro ofera clientelor foarte multe modele atragatoare de rochii elegante.


O impresie complet opusa este imprimata de silueta care aduce in prim plan expansiunea zonei superioare, conturand forma de triunghi cu capul in jos. Lipsa de proportionalitate este oferita de latimea neobisnuita din cadrul umerilor, care o depaseste pe cea a taliei. Pentru un aspect vizual armonios mizati pe o croiala care sa ofere volum in partea de jos, volanele si croiala tip A fiind doua modalitati potrivite de adaugare a unui plus dimensional. Soldurile vor capata o circumferinta mai ampla, recomandarea noastra fiind centrata spre materiale nu foarte fluide, deoarece acestea urmeaza linia corpului intr-o maniera nefavorabila pentru dumneavoastra.

Exceptand faptul ca fiecare persoana dispune de o forma particulara a corpului, exista si alte aspecte de care este eficient sa tineti cont in alegerea unei rochii de seara. Anotimpul curent, spre exemplu, este un element care trebuie sa beneficieze de intreaga dumneavaostra atentie, deoarece sezonul cald va ofera o paleta diversificata de texturi, menite sa lase pielea sa respire si sa ofere un nivel satisfacator de confort si mobilitate. Pentru temperaturi mai scazute este bine sa optati pentru alte materiale, putin mai groase, insa cele mai bune sfaturi le puteti primi de la un consultant specializat in domeniul fashion-ului.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică