pietoni indisciplinati

La nivelul judeţului Sibiu nerespectarea normelor rutiere de către pietoni ocupă locul trei în ierarhia principalelor 3 cauze generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, în timp ce neacordarea priorităţii de trecere pietonilor ocupă locul al doilea.

Astfel, în perioada 01.01.2015 – 11.09.2015, pe raza jud. Sibiu au fost înregistrate 44 accidente rutiere grave soldate cu decesul a 2 persoane si alte 20 rănite grav, care au avut drept cauză generatoare nerespectarea normelor rutiere de către pietoni, precum şi 35 accidente rutiere grave soldate cu decesul unei persoane si alte 19 rănite grav, care au avut drept cauză generatoare neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
În acest context, în perioada 14-20.09.2015, poliţiştii rutieri vor executa activităţi specifice pe raza de competenţă, în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public şi/sau nerespectării de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
Principalele obiective ale acestor acţiuni sunt reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi pietonii, cu vinovăţie sau nu, precum şi conştientizarea opiniei publice cu privire la importanţa respectării normelor rutiere.

Ultima oră

Comentariul meu