ambient1

ambientFirma patronată de familia Ciolan a emis un comunicat de presă, imediat după ce Tribunalul Sibiu a aprobat intrarea firmei Ambient în insolvență. Compania a ținut să își liniștească astfel colaboratorii, anunțând că principalul scop este acela de a depășii această situație delicată.

Distribuitorul de materiale de construcţii şi articole de bricolaj Ambient Sibiu, controlat de omul de afaceri Ioan Ciolan, spune că prin procedura reorganizării judiciare, lansată la propria cerere, vizează implementarea „unui cadru unitar şi eficient de derulare a activităţii”, cu scopul continuării afacerii şi menţinerii relaţiei cu partenerii, furnizorii sau instituţiile financiar-bancare.
Tribunalul Sibiu a aprobat marţi cererea de intrarea în insolvenţă a companiei sibiene, unul dintre cele mai mari businessuri antreprenoriale locale. „Toate eforturile noastre se concentrează în direcţia depăşirii acestei situaţii şi reluării într-un ritm normal a activităţii comerciale”, se arată într-un comunicat transmis de companie. Ambient şi-a cerut insolvenţa la finele lunii august, invocând condiţiile dificile din piaţă şi faptul că nu a reuşit să atragă fondurile necesare finanţării capitalului de lucru. Compania a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de 497 milioane de lei (113 milioane de euro), în scădere cu 20% faţă de anul precedent, rulajul retailerului atingând astfel minimul ultimilor patru ani. În plus, Ambient a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 32 mil. lei, faţă de profitul de 37 milioane lei din anul anterior, potrivit datelor de la Finanţe.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu