video – cum decurg lucrările la viaductul unde traficul se blochează constant pe valea oltului. ce calvar vă așteaptă!

semafor valea oltului @oraedesibiu.roDupă fix o săptămână de când au început lucrările de consolidare a viaductului Cârligul Mic de pe DN7, pe Valea Oltului, progresele nu sunt deloc unele elocvente. Doar nervii șoferilor care stau și câte 15-20 de minute la semafor, ating ”performanțe” maxime.

Nu e deloc un secret că cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au anunțat că în perioada 07.03.2016 – 30.06.2016, traficul rutier va fi restricţionat pe sectorul drumului naţional DN 7 cuprins între km 200+615 – km 200+815.
Cei de la CNADNR au explicat că restricţia se impune urmare a executării lucrărilor de “Consolidare viaduct pe DN 7, km 200+615 – km 200+815 peste Malul Lacului la Cozia (viaduct Cârligu Mic)”. Astfel pe perioada instituirii măsurii de restricţionare, circulaţia rutieră se va realiza cu dirijarea traficului alternativ, pe un singur sens de deplasare.
Mai pe românește traficul este semaforizat, la cele două capete ale viaductului. Acolo există doi ”dirijori” care țin legătura prin stații de emisie recepție și permit traversarea viaductului alternativ, dinspre și înspre Sibiu și Călimănești.

Așteptare lungă, coadă și mai lungă
Am testat și noi cum se desfășoară traficul în două zile diferite. Am ales să tranzităm dinspre Sibiu spre Vâlcea, sâmbătă după amiază în jurul orei 16.00, iar timpul de așteptare la semafor a fost de nouă minute, interval în care am prins de două ori roșu.
A II-a oară am tranzitat dinspre Vâlcea spre Sibiu, duminică în jurul orei 18.00. Coada a fost mult mai lungă și am avut nevoie de un timp de repaus de 16 minute, interval în care am prins roșu la semafor de trei ori.
Menționăm faptul că în ambele zile, nu am văzut niciun muncitor care să lucreze, iar după cum observați din imagini progresul făcut în prima săptămână de lucru, este unul aproape egal cu zero.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu