jpeg 20160501 080751 1301445517

Bute nu a reuşit să îl învingă pe suedezul Badou Jack în meciul avut loc la Washington, meci ce a contat pentru titlul mondial WBC.

image

Boxerul român Lucian Bute a ratat titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, după ce a terminat la egalitate cu suedezul de origine gambiană Badou Jack, campionul en titre, sâmbătă seara (duminică dimineața, în România), într-o gală desfășurată la Washington, anunta agerpres.ro.
Boxerul român Lucian Bute a ratat titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, după ce a terminat la egalitate cu suedezul de origine gambiană Badou Jack, campionul en titre, sâmbătă seara (duminică dimineața, în România), într-o gală desfășurată la Washington. 
Meciul a fost declarat egal, doi dintre arbitrii-judecători dând un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111. Conform regulamentului, la meci egal campionul își păstrează centura. 
Rezultatul a fost contestat imediat în ring atât de Badou Jack, cât și de fostul campion mondial Floyd Mayweather, din a cărui echipă face parte pugilistul suedez. 
Badou Jack, campionul en titre, a controlat lupta în cea mai mare parte, în timp ce lui Bute i-a lipsit claritatea în lovituri, nu a reușit să lege serii de lovituri, nu a arătat agresivitatea promisă înainte de meci, obținând un rezultat neașteptat pentru specialiști. Bute a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012 și și-a apărat centura de 9 ori. 
Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în fața englezului Carl Froch, românul a câștigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în fața canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie, în alt meci pentru titlu (IBF). 
Badou Jack (32 ani) a înregistrat, la rândul său, ca profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, două egaluri și o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în fața americanului Anthony Dirrell. Jack, a cărui mamă este suedeză iar tatăl gambian, și-a pus în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce a apărat-o cu succes în fața lui George Groves. 
În alt cap de afiș al galei de la DC Armory, britanicul James DeGale l-a învins la puncte (decizie în unanimitate) pe mexicanul Rogelio Medina și și-a apărat titlul IBF la supermijlocie. 
Badou Jack și James DeGale vor lupta în toamnă pentru unificarea titlurilor WBC și IBF la categoria supermijlocie. sursa: agerpres.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu