edward aninaru

edward aninaruPoate nu vă vine să credeți, dar peste Ocean sunt fotografi care câștigă sute de mii de euro într-o singură zi. Unul dintre cei mai în vogă este de origine română și a făcut poze pentru vedete de talie mondială de la Hollywood.

Edward Aninaru, unul dintre cei mai în vogă fotografi din lume, s-a mutat în California în urmă cu trei ani, fiind fascinat de profesionalismul de care dau dovadă oamenii care lucrează acolo.
El spune că s-a apucat de această meserie acum şapte ani după ce a început să editeze fotografii.
„A fost o întâmplare, trebuia să mă angajez şi aveam nevoie să învăţ un program de editare, dar aveam nevoie de imagini“, a spus Edward Aninaru în cadrul emisiunii de business ZF Live. „Am lucrat în ţară, dar mi-am dorit să fac mai mult, am riscat, mi-am făcut bagajele, mi-am pregătit actele şi am găsit o firmă care să mă reprezinte acolo.“
Prima şedinţă foto cu o personalitate internaţională a fost cu Jay Sean, un cântăreţ britanic pentru care a lucrat gratis. „Este foarte greu să intri pe piaţă şi sunt anumite persoane pentru care e bine să lucrezi gratis la început. Atunci am făcut câteva poze, totul a durat 45 de minute. Una a fost o copertă de album, iar altele au apărut în Billboard“, a completat Aninaru.
În ceea ce priveşte bugetul pentru o şedinţă foto, în Statele Unite un fotograf poate câştiga chiar şi mai mult de 100.000 de dolari pe zi dacă are experienţă sau dacă vine cu ceva inovator.
„Aceia sunt oameni care au lucrat o viaţă ca să ajungă la cifrele astea. Îţi trebuie un PR foarte bun, dar contează şi cine te recomandă sau pe cine cunoşti. Unii clienţi abia după ce văd cine eşti şi ce vorbeşte lumea despre tine se uită la portofoliu.“
Cea mai mare factură încasată de Edward Aninaru este de aproape 10.000 de dolari. Americanii au un program gata stabilit dinaintea şedinţelor foto sau a videoclipurilor, iar luminile şi decorul sunt pregătite când ajung ei. „Ştiu la secundă ce au de făcut, totul se pregăteşte dinainte. Nu lucrează în extratime pentru că sunt costuri foarte mari.“
Edward Aninaru a locuit un an şi jumătate la Hollywood, iar acum stă în Venice Beach, foarte aproape de plajă. „Am ajuns în stadiul în care petrec mai mult timp editând decât fotografiind. Dacă o şedinţă foto ţine 3-4 ore, editarea durează 3-4 zile”, a mai spus acesta celor de la zf.ro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu