Vizită importantă la Primăria Sibiu. Vicepreședintele Parlamentului Germaniei la discuții cu Astrid Fodor!

189

Vicepresedinte Bundestag5Primăria Sibiu a primit luni, 23 mai vizita vicepreședintelui Parlamentului Germaniei, domnul Johannes Singhammer. Din delegație au mai făcut parte domnul Klaus-Peter Willsch, deputat în Parlamentul Germaniei din partea partidului creștin-democrat și dr. Alexander Vollmert, consiler în cadrul aceleiași instituții.

Consulul Republicii Germane la Sibiu, doamna Judith Urban, a însoțit delegația în vizita sa la sediul Primăriei Sibiu.
Discuțiile s-au purtat pe tema mediului economic din Sibiu, a investițiilor în infrastructură și a învățământului în limba germană, cu mare căutare în orașul nostru.
“Vreau să subliniez că este notabil faptul că Sibiul figurează ca un punct de reper pe agenda tot mai multor delegații germane care ne vizitează țara. Avem astfel o oportunitate de a prezenta orașul unor oameni importanți care pot transmite investitorilor din Germania mesajul cu privire la atuurile Sibiului din punct de vedere economic, turistic și cultural.”, a spus Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.
La rândul său, înaltul oficial german a ținut să precizeze că Sibiul are toate elementele pentru a fi atractiv pentru orice investitor, fiind un oraș cu o istorie bogată, o locație economică viabilă, cu un program susținut de atragere a investitorilor și de creare a locurilor de muncă.
“Tocmai datorită acestor atuuri ale Sibiului, pentru noi, fracțiunea creștin-democrată din cadrul Parlamentului Germaniei, este foarte important să păstrăm legătura cu orașul Sibiu […] În Europa este necesară colaborarea nu doar între țări, ci și între orașe și regiuni. Relația nostră cu Sibiul este un bun exemplu al unei astfel de colaborări și cred că există în continuare posibilități de dezvoltare a acestei relații. […] Sibiul oferă avantaje semnificative pentru investitorii germani, cele mai importate puncte forte ale orașului fiind infrastructura dezvoltată și existența unui Aeroport internațional. De asemenea, deschiderea și prietenia pe care investitorii germani o simt în Sibiu este importantă.”, a spus după vizită și Johannes Singhammer, vicepreședinte al Parlamentului Germaniei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi