Film premiat la Cannes 2016 în proiecție la Astra Film Cinema

0 176

TOTO-SI-SURORILE-LUI

”Toto și surorile lui”, care a obținut Prix France Culture Cinema 2016 la recent încheiata ediție a Festivalului de la Cannes va fi proiectat joi, 7 iulie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema – Piața Mică, nr. 11. ‘Un film dureros, dar necesar’ așa cum l-a numit publicația The Hollywood Reporter, Toto și surorile lui este povestea a 3 frați care trăiesc într-o suburbie din București și care-și croiesc propriul drum în viață sub amenințarea drogurilor și a sărăciei.

Totonel este un puști de 10 ani din Ferentari. Câtă vreme mama lui se află în pușcărie pentru trafic de droguri, Toto locuiește cu surorile lui mai mari, Andreea și Ana și cu un șir lung de unchi, vecini și con-sumatori de droguri din cartier. Singura lui supapă este un centru de sprijin unde face școala și descoperă dansul hip-hop.
Filmat într-un vérité necruțător, cu intervenții minime și montat într-o structură pe cât de fidelă realității pe atât de emoționantă, filmul acordă un acces fără precedent în realitatea crudă a vieții de zi cu zi în ghetoul din Ferentari. Regizorul Alexander Nanău (câștigător al unui premiu Emmy pentru filmul Lumea văzuta de Ion B.) are o relație de colaborare privilegiată cu Andreea, sora mijlocie a lui Totonel, care a filmat sub formă de video-jurnal câteva dintre scenele remarcabile ale filmului.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar accesul se face cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...