un bulgar s-a impus la ediția din acest an a turului ciclist al sibiului

castigator turul ciclistTurul Ciclist al Sibiului, ediția 2016, a fost adjudecată de un membru al echipei CCC Sprandi Polkowice. Bulgarul Nikolai Mihailov s-a impus în cele din urmă în această competiție.

Rutierul bulgar Nikolai Mihailov (CCC Sprandi Polkowice) a câștigat Turul ciclist al Sibiului, în timp ce ultima etapă, a patra, desfășurată duminică pe traseul Sibiu – Poplaca (circuit) – Slimnic – Sibiu, a fost adjudecată de italianul Davide Vigano (Androni Giocattoli Sidermec), anunta agerpres.ro. Mihailov a fost urmat în ierarhia finală de italienii Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli Sidermec), la 4 min 33 sec, și Alex Turrin (Unieuro Wilier Travigiani), la 5 min 35 sec, etc. Primul român a fost Serghei Țvetcov (Androni Giocattoli Sidermec), pe locul 17, la 13 min 04 sec, potrivit site-ului oficial al cursei.
Pe echipe, primul loc a fost ocupat de CCC Sprandi Polkowice, urmată de Parkhotel Valkenburg și de Androni Giocattoli. Tușnac Cycling Team a ocupat locul 9, iar echipa națională a României a ocupat penultima poziție (18).
Cel mai bun rutier român a fost Serghei Țvetcov, cel mai bun cățărător a fost cehul Daniel Turek, cel mai bun sprinter românul Daniel Crista, iar trofeul pentru cel mai bun tânăr ciclist (U-23) a revenit italianului Marco Tecchio.
Ultima etapă a fost câștigată de Davide Vigano, cronometrat cu timpul de 3 h 14 min 11 sec pe 144,1 km, urmat de compatriotul său Mateo Malucelli și de românul Eduard Grosu (Nippo Vini Fantini), sosiți în același timp cu învingătorul, etc.

Ultima oră

Comentariul meu