autoritățile au reevaluat pagubele inundațiilor din week-end. mai multe gospodării au fost afectate

inundatii sibiu

Serviciul de Gospodărire a Apelor Sibiu a reevaluat pagubele produse de ploile abundente de la finalul săptămânii. Față de stricăciunile reportate inițial li se mai adaugă 7 case avariate ( inundate), 17 anexe gospodăreşti avariate, 13 podeţe avariate, 0,5 km de drum comunal, 6 km de străzi, 7 km de drum forestier, 15 fântâni, 3 construcţii hidrotehnice.

Daunele provocate de inundaţii s-au produs în 4 localităţi, din 3 unităţi administrativ-teritoriale.Astfel, în comuna Racoviţa, sat Racoviţa, în perioada 17-18 iulie au fost avariate 10 anexe gospodăreşti, 4 podeţe, 0,5 km de drum comunal, 4 km de străzi, 3 km de drum forestier, 10 fântâni, o construcţie hidrotehnică deţinută de ANAR-ABA Olt, SGA Sibiu – 250 ml de zid de sprijin pe pârâul Racoviţa. Cauza o reprezintă precipitaţiile abundente, ce au dus la revărsarea pârâului Racoviţa. În satul Sebeşu de Sus au fost inundate 7 case şi 7 anexe gospodăreşti, 7 podeţe, 2 km de străzi, 4 km de drum forestier şi 5 fântâni, cauza reprezentând-o creşterea debitelor pe pârâul Valea Moaşei.
În comuna Sadu aufost avariate 2 podeţe, o construcţie hidrotehnică deţinută de ANAR-ABA Olt, SGA Sibiu – 150 ml de ziduri de sprijin pe râul Sadu.
În oraşul Cisnădie, sat Cisnădioara, creşterea debitelor pe pârâul Cisnădie a dus la avarierea unei construcţii hidrotehnice – 10 ml zid de sprijin amenajare pârâu Cisnădie.
În urma rapoartelor operative transmise către Instituţia Prefectului, se emite un ordin de prefect de constituire a unei „Comisii mixte de consultare şi evaluare” care se va deplasa la locurile unde s-au produs pagube. Comisia mixtă va întocmi un Proces verbal în care va specifica deciziile ( măsurile) dispuse.

Ultima oră

Comentariul meu