modernizare și extindere fabrica la sibiu. pe ce cheltuie amylon aproape 8 milioane lei

boromir sibiuFabrica de ducliuri din Sibiu controlată de afaceristul local Mircea Ureche intră în perioada următoare într-un amplu proces de modernizare. Amylon Sibiu investește peste 7,6 milioane lei în modernizarea liniilor de fabricație. Amylon are bugetate pentru 2016 venituri de peste 70 milioane lei.

Deși în ultimii ani fabrica din Sibiu care produce și dulciuri marca Feleacul, nu a anunțat cifre de afaceri specaculoase, anul 2016 pare să fie unul al realizărilor și investiților pentru firma deținută în majoritate de către afaceristul sibian Mircea Ureche.
Producătorul de amidon Amylon Sibiu, care produce şi marca de dulciuri Feleacul, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 7,6 milioane de lei în fabrica din Sibiu, anuntă zf.ro. Proiectul vizează modernizarea liniilor de fabricaţie Pufarin, a liniei de fabricare biscuiţi, a celei de turtă dulce, dar şi achiziţia de calculatoare, a unei instalaţii de glazurare a ciocolatei sau a unei maşini de ambalat spaghete.
Pentru anul acesta, Amylon şi-a bugetat venituri de 70 de milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de nivelul realizat în anul anterior.
De asemenea, compania vrea să atingă în acest an un profit net de circa 2,3 milioane de lei, aproape dublu faţă de anul precedent, arată datele din proiectul de buget al Amylon, companie care produce amidon, dar şi dulciuri sau paste.
Feleacul, cel mai cunoscut brand din portofoliul companiei, a fost salvat în 2008 de Amylon după ce terenul pe care se afla fosta fabrică a ajuns proiect imobiliar.
Producătorul de amidon Amylon a plătit 500.000 de euro plus TVA pentru liniile de producţie şi mărcile Feleacul, conform datelor de la acea vreme.
Brandul Feleacul este prezent în 7.000-8.000 de magazine din comerţul tradiţional şi în şapte din cele 11 mari reţele de supermarketuri şi hipermarketuri. Cu toate acestea, cea mai mare pondere în businessul Amylon o are amidonul. Brandul Feleacul cuprinde halva, caramele, jeleuri şi alte produse.
Acţiunile Amylon sunt tranzacţionate pe piaţa Aero a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), aceasta având simbolul AMY. În prezent, capitalizarea firmei este de circa 7,9 milioane de lei. Amylon, cu afaceri de 53 milioane lei anul trecut, face parte din grupul Boromir, controlat de antreprenorul român Constantin Boromiz și afaceristul sibian Mircea Ureche. Sursa info: zf.ro

Ultima oră

Comentariul meu